U trendu

Od transfera boli glava: Real nudi 130 miliona evra za ovog mladog napadača

Izbacio je Mančester Siti iz Lige šampiona sa dva gola u dve utakmice, a takođe je sa dva gola u prvoj utakmici četvrtfinala napravio i Borusiji Dortmund.

Kilijan Mbape (18) došao je do 21. gola ove sezone, od čega je čak 15 postigao u 11 nastupa kao prvotimac samo od početka februara. Monako zahvaljujući njemu drži vrh francuskog prvenstva i na pragu je polufinala Lige šampiona, ali su u Monte Karlu svesni da će Mbape brzo otići u jedan od najboljih ili najbogatijih klubova sveta.

https://www.youtube.com/watch?v=XiewN8Z1cSk

U trci za Mbapeov potpis ostali su upravo najbolji (Real) i najbogatiji (Mančester Siti) klub i u toku je prava licitacija dvojice moćnika za najboljeg mladog napadača sveta.

Real i Siti startovali su sa ponudama od 60 miliona uz bonuse, što je skočilo na 80, da bi Mbapeovim golovima za eliminaciju Sitija u osmini finala LŠ, vrednost ovog momka porasla na čak 110 miliona evra. Mbapeova sjajna predstava u Dortmundu je učinila da Real ponudi i previše, čak 130 miliona evra.

Taj klub od Monaka traži da to bude konačna ponuda, odnosno da se licitacija završi i da Real ima pravo otkupa. Marka piše kako je Monako pristao i već počeo pregovore oko Mbapeovog transfera na Santijago Bernabeu. Mbppe bi tako postao najskuplji fudbala u istoriji i daleko iza sebe ostavio šest godina starijeg Pola Pogbu. On je prošlog leta srušio rekord transferom u Mančester Junanjted za 105 miliona evra odštete Juventusu.

Osim 130 miliona evra odštete, Monaku je Realova ponuda atraktivna jer su iz Madrida spremni da ispune želju mladog napadača i ostave ga još jednu sezonu u Monte Karlu. Mbape bi tako nakon jednogodišnje pozajmice u Monaku, u Real došao na leto 2018. kao najskuplji fudbaler u istoriji fudbala, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.