U trendu

OdbojkaĆĄice Srbije osvojile bronzanu medalju u Tokiju

Ćœenska odbojkaĆĄka reprezentacija Srbije osvojila je bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju pobedom u tri seta protiv JuĆŸne Koreje – 25:18, 25:15, 25:15.

Izabranice Zorana Terzića na drugim Igrama zaredom osvajaju medalju, te su se tako posle srebra u Rio de Ćœaneiru okitile bronzom u Tokiju.

Sve srpske odbojkaĆĄice odigrale su sjajnu utakmicu, a posebno se izdvajaju lideri – tehničar Maja Ognjenović i korektor Tijana BoĆĄković.

OdbojkaĆĄice Srbije pokazale su da je loĆĄe izdanje iz polufinale proĆĄlost i jako zrelom igrom doĆĄle su do trećeg mesta.
Poenterski neverovatnu utakmicu odigrala je BoĆĄkovićeva (33 poena) koja je od prvog do poslednjeg poena dominirala i ĆĄto napadima iz igre, a ĆĄto servisima, drĆŸala je Srbiju u prednosti.

Koreja je bolje otvorila utakmicu, imala je prednost od tri poena sredinom seta (13:10), ali srpske odbojkaĆĄice su zaigrali na visokom nivou u zavrĆĄnici i serijom 15:4 osvojila je prvi set (25:18).

Sjajnom igrom u polju, a zatim i kroz Tijanu BoĆĄković, naĆĄe odbojkaĆĄice lomile su otpor nezgodnih reprezentativki JuĆŸne Koreje.

U drugom setu nije bilo nikakve dileme. Ekipa Zorana Terzića je dominirala, odrĆŸavala visoku prednost i rezultatom 25:15 povela je 2-0.

Preslikanu igru videli smo i u trećem setu. Koreja je na početku seta povela 4:1, ali je onda krenula furiozna igra Srbije i ponovo je stvorena velika prednost.

Na kraju, rezultatom 25:18, 25:15, 25:15, Srbija osvaja bronzu, a odbojkaƥice donose naƥoj zemlji devetu medalju na Igrama u Tokiju.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĆĄalji komentar