U trendu

Odložena utakmica Junajteda i Liverpula iz bezbednosnih razloga

Utakmica 34. kola Premijer lige izmedju fudbalera Mančester junajteda i Liverpula odložena je danas iz bezbednosnih razloga, pošto su navijači mančesterskog kluba ušli na teren Old Traforda.

Utakmica je trebalo da počne u 17.30 na Old Trafordu, ali su nekoliko sati pre toga navijači Mančester junajteda upali na stadion i ušli na teren iz protesta protiv vlasnika, porodice Glejzer. 

Navijači, njih nekoliko stotina, probili su ogradu i upali na teren, gde su uzvikivali poruke protiv vlasnika kluba, a neki su upalili i baklje. 

Obezbedjenje je izbacilo navijače, koji su ljuti zbog uloge kluba u osnivanju evropske Superlige i načina vodjenja kluba. Većina navijača protestovala je ispred stadiona.

Početak utakmice je prvo bio pomeren, ali je zatim odlučeno da se duel odloži.

„Posle razgovora policije, Premijer lige, klubova i lokalnih čelnika, naša utakmica protiv Liverpula je odložena iz bezbednosnih razloga u vezi sa današnjim protestom. Razgovaraćemo sa Premijer ligom o novom terminu“, navodi se u saopštenju Mančester junajteda.

„Naši navijači su strastveni prema Mančester junajtedu i mi u potpunosti priznajemo pravo na slobodno izražavanje i mirne proteste. Medjutim, žalimo zbog ometanja ekipe i postupaka koji su druge navijače, osoblje i policiju doveli u opasnost. Zahvalni smo policiji na podršci i pomoći ćemo joj u narednim istragama“, piše u saopštenju.

Takodje, nekoliko stotina navijača protestovalo je i ispred hotela u kome su smešteni igrači Junajteda.

Fudbalski klub Liverpul podržao je odluku o odlaganju.

„Naš stav je da bezbednost mora biti prvi faktor u odlučivanju, s tim što je sposobnost da se obezbedi sigurno okruženje za učesnike, osoblje i druge poseban prioritet. Očigledno je da danas nije bilo moguće to garantovati zbog situacije koja je brzo eskalirala. Nastavićemo da razgovaramo sa Mančester junajtedom, Premijer ligom i lokalnim vlastima kako bismo pronašli odgovarajući datum za novi termin odigravanja utakmice“, naveo je Liverpul.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar