Održan Dan boksa u Smederevu

SMEDEREVO –
Smotra mladih snaga boksa Srbije uveličala je ovogodišnju manifestacije „Smederevska jesen“ koja je u ovom gradu održana po 132. put.

U slavu vina i grožđa, ovaj put i u slavu plamenite veštine, preko sto boksera bio je deo javnog treninga u organizaciji Bokserskog saveza Srbije i Grada Smedereva u samom centru nekadašnje prestonice naše zemlje.

Nakon svečanog boks defilea učesnici smotre „Dan boksa u Smederevu“, ali i svi ljubitelji plemenite veštine preselili su se u Halu sportova gde su sa početkom od 19 časova održane vrhunske borbe kojima je prisustvovao i većnik za sport Grada Smedereva Saša Branezac.

U sjajnom ambijentu, ali i atmosferi na kome bi pozavidele mnoge boks manifestacije, protekla je jedna divna boks veče u Smederevu.

Reprezentativci i višestruki šampioni Srbije Veljko Gligorić i Damjan Grmuša priredili su prave „poslastice“, prikazali su svu raskoš svog talenta i ubedljivo stigli do pobeda nad isto tako sjajnim protivnicima. Prava atrakcija bila je borba u kategoriji do 91 kilogram između Majidu Jababua i Alena Mašovića koja je nakon velike borbe pripala naturalizovanom Srbinu Jababui.

Mlade boks snage naše zemlje u fer plej borbu, pokazali su i dokazali da je plemenita veština u Srbiji na pravom putu, šampionskom putu koji će narednih godina koja će iznedriti asove o kojima će se decenijama pričati.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin zahvalio se gradu Smederevu i dodao da sw polako ostvaruju planovi da sale budu pune dece koji će stasati u bokserske šampione.

“Polako, ali sigurno ostvarujemo svoje planove, a to je da nam sale za trening budi pune dece i mladih od kojih ćemo stvarati dobre ljude i bokserske šampione. Zahvaljujemo se Gradu Smederevu na sjajnom gostoprimstvu i što smo zajedničkim snagama uspeli da još jednom napravimo boks manifestaciju za pamćenje, koja će približiti plemenitu veštinu deci, mladima i njihovim roditeljima“, rekao je Borovčanin posle boks spektakla u Smederevu

Borbe, rezultati:

Seniori

60 kg Veljko Gligorić – Nenad Momirski (pobeda Gligorića prekidom sudije u 2. rundi)

64 kg Nenad Jovanović – Viktor Ristić (pobeda Jovanovića 3:0)

69 kg Velibor Pucar – Damjan Grmuša (pobeda Grmuše 0:3)

75 kg Dejan Dašić – Nikola Jovanović (pobeda Jovanovića prekidom sudije u 1. rundi)

75 kg Filip Džinić – Stefan Ristanović (pobeda Džinića 3:0)

75 kg Stefan Ružević – Aleksandar Šerifović (pobeda Šerifovića prekidom sudije u 3. rundi)

81 kg Nikola Kamaljević – Slobodan Jovanović (pobeda Jovanovića 0:3)

91 kg Saša Milovac – Tadija Nikolovski (pobeda Milovca 2:1)
91 kg Jababu Majidu – Alen Mašović (pobeda Jababe 3:0)

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.