U trendu

Održana komemoracija bivšem košarkašu Zoranu Sretenoviću

Komemoracija legendarnom jugoslovenskom košarkaškom reprezentativcu Zoranu Sretenoviću održana je danas u Beogradu.

Skupu održanom u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije prisustvovali su članovi porodice Zorana Sretenovića, brojni prijatelji, predsednik Saveza Predrag Danilović, selektor reprezentacije Svetislav Pešić, legendarni hrvatski košarkaš Dino Radja, nekadašnji kapiten Partizana Miroslav Berić i Zoran Stevanović i mnogi drugi.

Nakon minuta ćutanja i podsećanja na sve velike uspehe koje je Sretenović ostvario tokom svoje bogate košarkaške karijere, predsednik KSS Predrag Danilović podsetio je na zajedničke uspehe iz 1991. i 1995. sa reprezentacijom, kao i na godine izolacije i sankcija koje su njihovu generaciju dodatno približile i učinile da svi žive kao jedan, preneo je Savez.

Sretenovićev saigrač iz slavnih dana Jugoplastike Dino Radja, pričao je o njihovim danima u Splitu, stvarima koje su ih zbližile i posebnom odnosu koji su imali do poslednjeg dana. On je istakao Sretnovićevu inteligenciju na terenu i van njega, hrabrost, ali i vedar duh koji je Zorana Sretenovića činio spremnim na šalu u svako doba.

Sretenovićev nekadašnji saigrač, ali i njegov dugogodišnji prijatelj Zoran Stevanović uputio je emotivnu poruku porodici, ali i poslednji pozdrav svom kumu, koji je iznenada preminuo 28. aprila.

Sahrana Zorana Sretenovića održaće se od 14 časova na Kumodraškom groblju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar