U trendu

Oglasio se „guru“ Imaz: Evo šta je rekao o Novaku

Španski guru Pepe Imas, bliski prijatelj i jedno vreme deo tima Novaka Đokovića, govorio je o tome kakva je osoba srpski teniser i koliko je spreman da uradi kako bi pomogao drugima.

Imas je zbog svojih stavova bio maltene konstantno na meti kritičara u Srbiji, a dok se pojavljivao na Novakovim mečevima srpski teniser je beležio loše rezultate.

Novak je tada, u periodu od 2016. do 2018, uglavnom bio i bez Marjana Vajde, ali je jedan deo Novakovih navijača žestoko kritikovao Imasa i njegove metode „širenja ljubavi i mira“.

Španski list „AS“ je nedugo nakon novog Vajdinog odlaska kontaktirao Imasa za komentar o Đokoviću, osvrnuvši se i na stvari koje su se srpskom teniseru desile u prethodnih nekoliko godina.

„Sve je činio iz srca. Neke stvari uspešnije, neke malo manje. Novak je samo čovek i on konstantno uči. Za neke stvari je pogrešio i zbog toga je trpeo kritike, ali je sve to prihvatio i iz toga učio. Sve što je činio bilo je iz želje da pomogne, a ne iz interesa“, izjavio je Imas i dodao:

„Obično se vidimo uveče na turnirima, nekada kod njega u Marbelji ili u Monte Karlu, a tada pričamo i o tome kako da pomogne svojim kolegama. Znam za neke njegove postupke koji nisu poznati i oni su magični. Voleo bih da je više takvih ljudi“.

A, što se tiče prijateljstva i savetodavne uloge u životu i karijeri srpskog tenisera…

„Kada imam nešto da mu kažem, vrata su uvek otvorena, kao i u obrnutoj situaciji. Važan deo Novakovog života je u Marbelji i zbog toga se češće viđamo. Takođe, njegov brat Marko je ovde i sa njim radim na projektu sa mladim teniserima“, objasnio je nekada 146. teniser sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.