U trendu

Ognjenović: Moramo da budemo srećne i ponosne

BEOGRAD – Kapitenka odbojkašica Srbije Maja Ognjenović izjavila je večeras da ceo tim treba da bude srećan, ponosan i zadovoljan posle osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Odbojkašice Srbije izgubile su vececras u finalu EP od Italije 3:1 i nisu uspele da dođu do trećeg uzastopnog zlata na kontinetalnom šampionatu.

„Sigurno da je ovo takmičenje dugo trajalo, krenuli smo 19. avgusta, a danas je 4. septembar. U grupi smo igrali sa protivnicima koji možda nisu bili našeg kvaliteta, polako smo uvodili za ono najvažnije što smo odigrale sinoć i večeras. Moramo da budemo srećne, zadovoljne i ponosne i da imamo samo najpozitivnije emocije, jer smo imale dugo, naporno i teško reprezentativno leto. Znali smo šta nas očekuje. Bronza sa OI i srebro sa EP – ne verujem da to bilo ko smatra neuspehom. Završila se i ova godina, zahvaljujem se svim saigračicama, stručnom štabu i svima u Areni koji su nas podržavali“, rekla je Ognjenović posle meča.

Dizač srpskog tima istakla je da u finalu nisu odigrale onako kako su planirale.

„Igrali smo protiv Italije koja je bila izuzetno raspoložena, omogućili smo im da igraju na idealan prijem tokom čitave utakmice, a svakako nije bila naša zamisao i naš dogovor pred meč. Videlo se da smo bile malo i emotivno ispražnjene posle jučerašnje utakmice. Iskreno, možda smo bile i na ivici snage. Želje nije manjkalo, ali kada igrate protiv reprezentacije koja je jedna od najboljih u Evropi i u svetu, teško je. Nismo nezadovoljni srebrom, ali ostaje gorak utisak zbog ovog fantastičnog ambijenta i zbog što nismo uspele da podignemo pehar u našem glavnom gradu“, rekla je ona.

Osvrnula sa i na izajvu selektora Terzića, koji je na tajm-autu rekao da su bez obzira na sve one najbolje na svetu.

„To su neke reči i konstatcije koje vas pomere totalno i izazovu neke najlepše i najjače emocije“, zaključila je Ognjenović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.