U trendu

Oklahoma u polufinalu plej-ofa Zapada, pobede Ć arlota i Klipersa

Koơarkaơi Oklahome plasirali su se u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije poơto su noćas na svom terenu u petoj utakmici pobedili Dalas sa 118:104.

Oklahoma je proơla u polufinale sa 4:1 u seriji, poơto je vezala tri pobede. Do pobede u petom meču predvodili su je Rasel Vestbruk sa 36 poena, 12 skokova i devet asistencija i Kevin Durent sa 33 poena i sedam skokova. Stiven Adams dodao je 15 poena i 10 skokova, a Dion Vejters 11 poena.

Oklahoma je imala neĆĄto preko 50 odsto uspeĆĄnosti ĆĄuta iz igre i bila je bolja u skoku, 42:35.

U ekipi Dalasa najefikasniji je bio Dirk Novicki sa 24 poena, Dvajt Pauel postigao je 16, a DĆŸastin Enderson 14 poena. Dobru partiju u Dalasu, koji je tokom serije imao velikih problema sa povredama igrača, prikazao je i Zaza Pačulija, koji je postigao 12 poena, uz devet asistencija i sedam skokova.

Oklahoma će u polufinalu Zapadne konferencije igrati protiv San Antonija, a serija će početi u subotu uveče.

Koơarkaơi Ơarlota izjednačili su na 2:2 protiv Majamija u prvom kolu plej-ofa Istoka, poơto su na svom terenu pobedili sa 89:85. Kemba Voker bio je najbolji u pobedničkom timu sa 34 poena, od kojih je sredinom poslednje deonice postigao 11 uzastopnih.

DĆŸeremi Lin postigao je 21 poen, a Kortni Li 11 uključujući i dva slobodna bacanja 4,6 sekundi pre kraja kojima je obezbedio pobedu Hornetsima.

U ekipi Majamija DĆŸo DĆŸonson bio je najefikasniji sa 16 poena, Luol Deng postigao je 15, Goran Dragić 12 poena, a Dvejn Vejd 12 poena i 10 asistencija.

Naredna peta utakmica igraće se u sredu uveče u Majamiju.

KoĆĄarkaĆĄi Portlanda izjednačili su protiv Los Andjeles Klipersa na 2:2 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije poĆĄto su na domaćem terenu pobedili sa 98:84. Al Faruk Aminu predvodio je Portland do pobede sa 30 poena i 10 skokova. Si DĆŸej Mekolum ubacio je 19, a Demjan Lilard 12 poena, ĆĄest skokova i ĆĄest asistencija.

U ekipi iz Los Andjelesa najefikasniji sa po 17 poena bili su Blejk Grifin i DĆŸef Grin. Grifin nije ulazio u igru u poslednjih ĆĄest minuta zbog povrede miĆĄića koju vuče tokom cele sezone.

Kris Pol postigao je 16 poena, ali je sredinom treće četvrtine morao da napusti igru poơto je slomio kost desne ơake.

Naredna peta utakmica igraće se u sredu uveče u Los Andjelesu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.