U trendu

On je jedan od najbogatijih sportista, a niste ni čuli za njega (foto)

Maverik Meknili, 25-godišnjak je iz Kalifornije i naslednik bogatstva većeg od 800 miliona dolara koje pripada njegovom ocu, biznismenu Skotu Mekniliju.

Mlađi Meknili je golfer, ne naročito poznat široj javnosti, ali niko iz sveta golfa nije toliko bogat kao on. Poređenja radi, Tajger Vuds, najpoznatiji golfer u istoriji, zaradio je, tokom skoro tri decenije duge karijere, 700 miliona dolara.

Maverik je do sada na turnirima zaradio oko dva miliona dolara, a u vezi je s američkog golferskom zvezdom Danijel Kang. Ipak, njihov odnos nije razlog zbog kojeg je često tema u medijima.

Poznat po prodaji kuće

Poslednji put se o njemu puno pisalo kad je na prodaju oglasio porodičnu kuću u Silicijumskoj dolini, vilu od 20 soba vrednu 75 miliona dolara. Kako nije bilo kupaca, prepolovio je cenu na 37.5 miliona i tek tada prodao kuću.

Rođen je u Kaliforniji gde su cene nekretnina najveće i gde prosečna plata iznosi 400 hiljada dolara godišnje. Odrastao je igrajući golf. Diplomirao je na Stanfordu, ali kad je trebalo da zakorači u poslovni svet, bilo je kasno, već je odabrao da se profesionalno posveti golfu.

Ne igra golf zbog zarade

Naravno, jasno je da golf ne igra zbog novca, a to je priznao i sam u nekim ranijim intervjuima.

„Moj otac često govori da i najbolji start-apovi propadaju jer ostanu bez novca. Ne sudim svoj uspeh prema tome koliko sam zaradio, nego prema tome koliko sam truda uložio“, rekao je jednom prilikom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.