U trendu

Oni menjaju igru: Novak Đoković među producentima filma o šampionima veganima (video)

Dokumentarni film „The game changers“, koji uskoro stiže u bioskope, režirao je Oskarovac Lui Psihojos, a bavi se analizom rezultata i fizičke snage nekih od najboljih i najbržih sportista na svetu kojima je zajedničko to što svoju ishranu baziraju na biljkama.

Producenti filma su pored slavnog reditelja Džejmsa Kamerona i glumac Džeki Čen, NBA zvezda Kris Pol, šampion Formule 1 Luis Hamilton, glumac Arnold Švarceneger, ali i najbolji teniser sveta Novak Đoković i svi oni poznati su kao vegani koji postižu vrhunske rezultate u svojim oblastima.

Ovi sportisti otkrivaju da im ishrana bazirana na biljnim namirnicama daje ne samo snagu, već je imala ogroman uticaj na poboljšanje njihovog celokupnog zdravlja.

Dokumentarac do detalja istražuje kako se holesterol i krvni pritisak sportista poboljšao nakon što su izbacili meso i mlečne proizvode iz svoje ishrane.

Novak Đoković podelio je svojim društvenim mrežama deo trejlera filma i napisao da je on za njega „vrlo inspirišući i privatno i profesionalno, da je veoma ponosan na ceo tim kao i da je dva čeka da publika pogleda „The game changers“ .

Film je već prikazan na Sandens festivalu, a 16. septembra publika će moći da ga pogleda i u bioskopima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.