U trendu

Opta: Srbija 14. favorit za osvajanje Evropskog prvenstva, Engleska prvi

Fudbalska reprezentacija Srbije 14. je favorit za osvajanje predstojećeg Evropskog prvenstva u Nemačkoj, dok najviše šansi ima Engleska, saopštila je danas kompanija za sportsku analitiku Opta.

Optin superkompjuter predvideo je da od 24 ekipe učesnice, Srbija ima jedan odsto šanse za trijumf na takmičenju koje se od 14. juna do 14. jula održava u Nemačkoj. Kako se navodi, Srbija ima 3,5 odsto šanse da se plasira u finale, 9,2 odsto za plasman u polufinale, a 23 odsto za četvrtfinale.

Srbija je u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

Prema tim podacima Engleska je prvi favorit i ima 19,9 odsto šansi za trijumf, 31,1 odsto za plasman u finale, 48,2 odsto za polufinale, a 70 odsto za četvrtfinale.

Drugi favorit je Francuska sa verovatnoćom za osvajanje titule od 19,1 odsto, a za plasman u finale 30,4 odsto.

Domaća selekcija Nemačke ima 12,4 odsto šansi za trijumf, Španija 9,6 odsto, Portugal 9,2 odsto, Holandija 5,1 odsto, a aktuelni šampion Evrope selekcija Italije je sedmi favorit turnira sa pet odsto.

Prema podacima Opte najmanje šansi za osvajanje trofeja ima Gruzija sa 0,1 odsto, zatim Albanija sa 0,2 odsto, Slovačka sa 0,3 odsto, Slovenija sa 0,4 odsto i Rumunija sa 0,5 odsto.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.