U trendu

Orbović: Nikad mi nije bilo lepše u reprezentaciji

ZRENJANIN – Za utakmicu protiv Grčke pripremamo se isto kao za Francuze, u naletu smo i verujem da ćemo sve odraditi kako treba“, kaže rukometni reprezentativac Srbije Miloš Orbović.

Srbija sutra od 17 sati igra protiv Grčke u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

„Spremamo isti recept kao i protiv Francuza. Ne smemo da dozvolimo lake golove, da igramo jako odbranu i ne trošimo puno lopti. Ako nema tehničkih grešaka, ako poštujemo loptu, sa ovakvom odbranom kakvu igramo, uspeh je zagarantovan. Grci su dobra ekipa. Gledali smo ih kako su pobedili Makedonce i utakmicu sa Izraelom. Igraju brzo, dosta jedan na jedan. Ako im zatvorimo sredinu, realno je da ne bi trebalo da bude problema posle ove dve utakmice. Videli smo koliko možemo, u naletu smo i verujem da ćemo odraditi kako treba“, rekao je Orbović za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Desni bek ukrajinskog Motora opravdao je poverenje stručnog štaba u duelima sa Francuzima.

„Nisam se nadao da ćemo odigrati ovako dobro utakmice sa Francuzima. Slušali smo i pratili ono što nam je Toni rekao. Sakupili se, igrali jedan za drugog, ispalo je odlično. Rezultat protiv Francuske je neverovatan. Imali smo odličnu realizaciju, nismo gubili lopte, a odbrana je bila odlična“.

Mnogi igrači ističu atmosferu u timu, a to je potvrdio Orbović.

„Meni nikada nije bilo lepše u reprezentaciji. Kao porodica smo, na terenu, van njega. Stvarno je fenomenalno. Reprezentativac sam 4-5 godina, bio sam tu, pa me nije bilo, ali ovo je najlepši period. Generacija smo, poznajemo se od juniora, stvarno je lepo biti ovde“, rekao je Orbović, koji je kao i ostali igrači u superlativu o govorilo selektor Đeronu.

„Sve su momci već rekli. Uživamo, treniramo dobro. Analiziramo mnogo, gledamo dosta video snimaka. Veoma pametno radimo. Odmara nas kada smo umorni, ispoštuje nas maksimalno. Imamo puno razumevanje s njegove strane“, zaključio je Orbović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.