U trendu

Osaka se pobedom vratila takmičenjima posle porođaja

Japanska teniserka Naomi Osaka rekla je danas da, nakon što je postala majka, razmišlja na drugačiji način i da joj to pomaže i na terenu.

Osaka nije igrala od septembra 2022. godine, porodila se u julu, a danas se vratila takmičenjima na turniru u Brizbejnu, gde je u prvom kolu pobedila Tamaru Korpač iz Nemačke 6:3, 7:6.

„To je velika promena“, rekla je Osaka o povratku na teren nakon što je postala majka.

„Mnogo mi se sviđa pošto mi je na neki način Šaj pomogla da brže odrastem. Van terena sam mnogo svesnija ljudi i mnogo više ih cenim, čak i moje protivnike i sve ostalo. Na terenu mi to pomaže da budem jaka“, dodala je 26-godišnja japanska teniserka.

Ona je dodala da joj je dodatnu motivaciju u današnjem meču dala ćerka.

„Bila sam super nervozna tokom čitavog meča. Deo mene je osetio da me Šaj gleda i želela sam da dam sve od sebe za nju. Dok igram želim da budem dobar uzor mojoj ćerki. Osim toga, prilično se trudim da budem ista“, navela je četvorostruka grend slem šampionka.

Osaka je rekla da je sada počela da obraća više pažnje na mlađe gledaoce u publici.

„Kada sam davala autograme, bila sam svesnija dece u publici. Sada ih drugačije gledam pošto sam i ja majka i mogu da zamislim Šaj u njihovim godinama“, rekla je Osaka.

Osaka će u drugom kolu turnira u Brizbejnu igrati protiv Čehinje Karoline Pliškove.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar