U trendu

O'Saliven menja trening kako bi ostao u snukeru i kao 50-godišnjak

Šestostruki svetski šampion u snukeru Roni O’Saliven rekao je danas da radi na promeni fitnes programa kako bi uvećao šanse da se takmiči i kao 50-godišnjak.

O’Saliven, koga smatraju najboljim snukerašem svih vremena, plasirao se danas u drugo kolo Svetskog prvenstva u Šefildu, pošto je pobedio Dejvida Gilberta sa 10:5.

On je u 46. godini u dobroj formi, pošto redovno vežba i trči, a kako je rekao, na ideju o promeni načina vežbanja došao je posle razgovora sa čuvenim bivšim bokserom Berijem Makgiganom.

„Pokušavam da promenim program rada u teretani. Umesto da mnogo trčim, dižem tegove da ojačam kosti i gornji deo tela. Gledam 50-godišnjake, izgledaju mi staro i krhko. Razgovarao sam sa Berijem Makgiganom i rekao mi je da su tegovi pravi način da ostanem snažan. Ako nameravam da igram toliko dugo, onda moram da pazim kako treniram. Umesto da trčim i izgledam kao ti, moram da ličim više na Arnija (Švarcenegera)“, rekao je O’Saliven za Bi-Bi-Si (BBC).

O pobedi protiv Gilberta, O’Saliven je rekao da je to više bila „mentalna zagonetka za rešavanje“, nego stvar tehničke prirode.

„Više ne ocenjujem svoje nastupe. Ostavljam ih tamo i prelazim na sledeći meč. Ono što sam radio tokom godina sakupio sam u kutiju za alate i iz nje sam izvlačio ključeve, čekiće, samo sitnice koje će pomoći. Ovo je bila više mentalna stvar, posao koji sam radio sa doktorom Stivom Pitersom tokom godina“, naveo je šestostruki svetski šampion.

„Kada si starac poput mene, oslanjaš se na iskustva i ono što si naučio i kažeš: ‘Ovo će uspeti, ovo možda neće uspeti, probaj ovo, probaj ono, probaj da ne paničiš’. To je najteža stvar“, dodao je on.

Govoreći o današnjem meču, O’Saliven je rekao da dobra igra ne garantuje pobedu.

„Igrao sam užasno i osvojio ovaj turnir i neću da sedim ovde i mislim da ne mogu da ga osvojim ako ne igram dobro. Svašta može da se dogodi. Nastaviću da se motam okolo“, naveo je on.

O’Salivenu nedostaje jedna titula svetskog prvaka kako bi se izjednačio sa rekorderom Stivenom Hendrijem.

On je rekao da nije koncentrisan na rekorde i našalio se da bi mu bilo bolje da se koncentriše na nešto drugo, kako ne bi nervirao kolegu Hoseina Vafeija, koji je uoči početka Svetskog prvenstva rekao da bi O’Saliven trebalo da se povuče i da nije mnogo uradio za sport.

„Ne brinu me rekordi. Svi pričaju o sedmoj. Hendri je bio moj heroj i zapravio bih voleo da zadrži rekord. Imam dovoljno rekorda, ali ne želim o njima zbog Hoseina Vafeija. Ostaću skroman i reći da sam ovde da uživam u mom snukeru, da se zabavim i uživam“, rekao je O’Saliven.

On će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Marka Alena i Skota Donaldsona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar