U trendu

O'Saliven osvojio rekordni sedmi Masters u Londonu

Engleski igrač snukera Roni O’Saliven osvojio je rekordnu sedmu titulu na Mastersu u Londonu, pošto je večeras u finalu pobedio sunarodika Džoa Perija sa 10:7.

O’Saliven je odbranio titulu na Mastersu i postao rekorder tog turnira sa sedam titula, koliko je osvojio u 12 finala.

Peri je bolje počeo današnji meč, poveo je sa 4:1, ali je petostruki svetski šampion osvojio sedam uzastopnih frejmova i preokrenuo na 8:4. Peri je uspeo da se primakne na 7:9, ali je posle velike borbe u poslednjem frejmu O’Saliven iskoristio greške protivnika i odbranio titulu.

To je prva renking titula za O’Salivena posle 11 meseci i pobede na Otvorenom prvenstvu Velsa.

„Džo je trebalo da me pobedi danas, imao sam sreće. Osećam olakšanje što sam uspeo da osvojim trofej, zaista sam uživao tokom cele nedelje“, rekao je 41-godišnji O’Saliven.

On je na putu do finala pobedio Lianga Venboa (6:5), Nila Robertsona (6:3) i Marka Fua (6:4)

Peri je do finala pobedio Šona Marfija (6:1), Ding Djunhuija (6:1) i Berija Hokinsa (6:5).

„Rezultati na Mastersu me hrabre da nastavim i pokušam da osvojim jedan veliki turnir. Malo sam se zaneo kod vodjstva od 4:1, ali i izgubio“, naveo je 42-godišnji Peri, koji je pokušavao da osvoji prvi Masters.

Masters je jedan od tri najprestižnija turnira u snukeru, pored Svetskog prvenstva i Otvorenog prvenstva Ujedinjenog Kraljevstva.

O’Saliven je pored trofeja, koji je dobio ime po pokojnom snukerašu Polu Hanteru, osvojio i 200.000 funti, dok je Periju pripalo 90.000.

Hanter je tokom karijere, izmedju ostalog, osvojio tri trofeja na Mastersu, a umro je 2006. godine u 27. godini od raka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar