U trendu

Otkriveno zašto je Nadal bio optužen za doping

Rafael Nadal, drugi teniser sveta, nedavno je u Parizu po 13. put osvojio Rolan Garos. To mu je ujedno bila 20. grend slem titula, kojom se izjednačio sa Rodžerom Federerom.

Francuski teniser Žil Simon, koji je nekada bio šesti na svetskoj listi, objavio je knjigu “Sport koji vas izluđuje”, a njoj se dotakao i Rafaela Nadala.

Francuz je otkrio da je Nadal dugo godina važio za najveću prepreku Rodžeru Federeru na putu ka svetskom tronu, a poznato je i da je Španac posebne neprijatnosti imao u Francuskoj.

Tamo su ga ranije optuživali da se dopinguje, a stvar je stigla čak i do suda.

Francuski mediji su povezivali Nadala sa doktorom Eufemijanom Fuentesom, čovekom koji je morao da ide u zatvor zbog svog učešća u skandalu oko dopinga španskih biciklista.

Nikada nije bilo dokaza da je Nadal bio povezan sa Fuentesom, a Žil Simon veruje da su glasine puštene kako bi diskreditovale španskog tenisera i sprečile ga da bude ispred Federera.

“Teško je nekima bilo da prihvate da bi, što se igre tiče, Rafael Nadal mogao da bude bolji od Rodžera Federera. Čak su se širile glasine o dopingu. Nadal se tu nikako ne uklapa. Ovde naglašavam da nikada nismo pričali o građi Federera, koji nema mnogo toga na čemu bi mogao da zavidi Nadalu. I onda se desi da sa 35 godina, 2017. godine, odigra pet setova, što je neverovatno. Na to niko nije obratio pažnju”, napisao je Simon, prenosi Nova.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.