U trendu

Oto Ado: Nije bilo penala, zašto nije intervenisao VAR?

DOHA – Selektor fudbalske reprezentacije Gane Oto Ado izjavio je da je glavni sudija poklonio penal Portugalcu Kristijanu Ronaldu na meču prvog kola grupe H Svetskog prvenstva u Kataru.

Portugalija je pobedila 3:2, a prvi gol na meču postigao je Ronaldo u 65. minutu iz penala.

„Nije bilo penala, to je bila loša odluka. Ne znam zašto VAR nije intervenisao. Neverovatno je, možda su spavali. Pitao sam ljude iz FIFA-e da li mogu da razgovaram malo sa sudijom na miran način, ali su mi rekli da to nije moguće“, rekao je Ado na konferenciji za novinare.

Ronaldo je postao prvi igrač koji je na pet različitih Mundijala postigao bar jedan pogodak.

„Kada neko postigne gol na pet SP, možete samo da mu čestitate, ali to je zaista bio poklon“, dodao je selektor Gane.

On je istakao da Gana ima šanse da se plasira u osminu finala SP.

„Dozvolii smo Portugalu tri, četiri šanse. Igrali smo dobro do penala, a potom je postala utakmica pomalo ‘divlja’. Možda smo zaslužili više protiv jednog od najboljih timova na svetu, a na kraju sačekali taj zicer Injaki Vilijamsa, ali je nedostajalo sreće. Ako ovako nastavimo imamo šansu za plasman u osmini finala“, zaključio je Ado.

Portugalija poslednji put pobedom na Mundijalu startovala 2006. kada je na kraju osvojila četvrto mesto.

„Navikli smo da patimo i znamo da su naše pobjede uvek uz puno znoja, patnje. Ali pobedili smo. I ne prihvatam kritike na račun suđenja, jer nad Feliksom u prvom poluvremenu nam nije sviran penal. Smatram i da je Ronaldu opravdano sviran penal, a trebalo je i crveni karton da dobije igrač Gane, ali to je fudbal“, rekao je portugalski fudbaler Bruno Fernandeš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.