U trendu

Otvoren košarkaši teren u čast Novice Veličkovića

BEOGRAD – Obnovljeni košarkaški teren u čast reprezenativca i igrača Partizana Novice Veličkovića otvoren je danas Zemunu u okviru akcije kompanije Možart „Sto terena za jednu igru“.

Svečanom presecanju vrpce prethodila je revijalna utakmica koju su odigrali mladi košarkaši Partizana, a događaju su prisutovali i njegovi bivši i sadašnji saigrači Aleksandar Rašić, Kosta Perović, Ognjen Jaramaz, Nemanja Dangubić i Erik Mika, kao i kao i građani Zemuna.

„Predivan osećaj, pogotovo što sam na 100 metara odavde odrastao i što se ponovo vraćam da živim u ovaj kraj. Tu mi je porodica, svi smo vezani. Mnogo komšija i mnogo dece je ovde krenulo da se bavi košarkom. Svi znaju da sam iz ovog kraja. Mnogo mi znači, teren je prelep. Zahvalio bi se kompaniji Možart na ovome, verovatno nisu svesni koliku vrednost imaju ovi tereni. Deca imaju priliku da igraju na vrhunskim terenima, ja sa odrastao napolju igrajući basket po ceo dan. Za decu su ovu izvanredni uslovi“, rekao je Veličković novinarima posle otvaranja terena u Zemunu.

Osim uspešne sportske karijere koju je gradio u Megi, Real Madridu i reprezentaciji Srbije, Velličković je i rekorder po broju nastupa u crno-belom dresu.

Svi ljubitelji košarke, nezavisno za koji klub navijaju ga prepoznaju kao borbenog momka, koji ostavlja srce na terenu, a njegov bivši saigrač Kosta Perović ističe da je to prva stvar koja ide uz ime sadašnjeg kapitena Partizana.

„Drago mi je što je Novica dobio svoj teren u kraju iz kog je potekao. Novica je neko ko se prepoznatljiv po srčanoj igri, po temperamentu i požrtvovavnosti i hrabrosti u momentu. Kada niko nije smeo, Novica je uvek smeo i mogao. Skidam kapu za njegovu karijeru „, rekao je Perović.

Rašić je istakao da je Veličković igrač koji je ostavio dubok trag igrajući u Partizanu i reprezentaciji i da je zaslužio teren po svom imenu.

„To je jedan igrač koji je u svakom trenutku na treninzima i utakmica ostavljao srce na terenu. Kada čovek čuje njegovo ime, prva asocijacija je to“, rekao je Rašić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar