U trendu

Otvoreno državni prvenstvo u jedriličasrtvu

Na aerodromu „Ečka“ kod Zrenjanina danas počelo 61. Otvoreno državno prvenstvo Srbije u vazduhoplovnom jedriličarstvu koje će tajati do 10. avgusta.

Vazduhoplovni savez Srbije je saopštio da će se u vazduhoplovnim trkama iznad Vojvodine takmičiti naši najbolji piloti jedrilica sa gostima iz Slovenije, a da ih u deset takmičarskih dana, očekuju preleti od preko 350 kilometara i nekoliko sati u vazduhu, sve to bez motornog pogona.

Organizatori 61. državnog prvenstva Srbije su Aeroklub „Aeroseks“ iz Beograda i Vazduhoplovni savez Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije.

Pored takmičenja, organizatori su se potrudili da svim posetiocima obezbede mogućnost letenja jedrilicom ili ultralakim vazduhoplovima, tandem skoka padobranom, kao i obilazak podzemnih bunkera iz drugog svetskog rata koji se nalaze u zoni aerodroma.

Posebnu pažnju posvetili su najmađim posetiocima za koje je obezbeđena zona za zabavu i tereni za odbojku, mali fudbal, frizbi i druge aktivnosti.

Ulaz je slobodan tokom svih dana takmičenja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.