U trendu

Partizan će sprovesti disciplinske mere u vezi ponašanja Lesora

Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da će u skladu sa internim disciplinskim pravilnikom sprovesti proceduru u vezi ponašanja Matijasa Lesora na kraju meča sa Crvenom Zvezdom, kao i da će istragom biti utvrđeno ko je ubacivao predmete na teren.

„Incident koji se dogodio na kraju utakmice između Matijasa Lesora i Filipa Petruševa jeste nešto što se na sportskim borilištima dešava, ali smatramo da je reakcija našeg igrača neprimerena i prenagljena. Bez obzira na to šta je dolazilo sa druge strane, igrač Partizana ne sme da reaguje na taj način i klub će u skladu sa internim disciplinskim pravilnicima koje su svi igrači potpisali sprovesti sa Matijasom propisanu proceduru“, navodi se u saopštenju kluba.

Košarkaši Partizana pobedili su u ponedeljak u Beogradskoj areni ekipu Crvene zvezde sa 92:81, u utakmici 21. kola ABA lige.

Na kraju meča došlo je do incidenta, u kojem je centar Partizana udario igrača Zvezde Petruševa.

Klub apeluje na javnost da „pokaže određeno razumevanje za uzavrele strasti na sportskom terenu“.

„Kao klub, razumemo želju kod Lesora, Petruševa i nekolicine drugih momaka kod koji su sinoć sevale iskre, ali želimo da u budućnosti sve ostane u okvirima fer-pleja, kako fizičkog tako i verbalnog“, dodaje se.

Crno-beli ističu da su „ponosni na podršku navijača“, ali dodaju da je u ponedeljak bilo i incidenata.

„Ružne reči i ubacivanje predmeta u teren nisu nešto za šta se Partizan zalaže i klub će sigurno sprovesti istragu da utvrdi ko je šta ubacivao na parket“, poručili su.

Iz Partizana dodaju da je „puna dvorana i rekord ABA lige po posećenosti (17.124) samo uvod u još spektakularnih utakmica ove sezone“,

„Učinimo svi zajedno da to budu predstave za primer“, zaključuje se.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar