U trendu

Partizan izgubio od Trenta, ugrozio plasman u četvrfinale

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u gostima od Trenta sa 54:69 (19:15, 9:14, 8:25, 18:15), u utakmici petog kola Grupe F Top 16 faze Evrokupa.

Crno-beli su ovim ubedljivim porazom otežali sebi posao pred poslednje kolo u kojem će u Ljubljani dočekati francuski Metropolitan.

Partizan sada ima dve pobede i tri poraza, kao i Lokomotiva Kubanj, dok Trento i Metropolitan imaju skor 3/2.

Najefikasniji u Partizanu na večerašnjem meču bio je Rašon Tomas sa 17 poena i on je ujedno bio i jedini sa dvocifrenim učinkom u redovima crno-belih. Nemanja Dangubić je postigao osam, a Ognjen Jaramaz i Nikola Janković po sedam poena.

Trento je do pobede vodio Džakori Vilijams sa 16 poena, Geri Braun je dodao 13, a Viktor Sanders deset poena.

Partizan je dobro otvorio utakmicu, poveo je sa posle trojke Dangubića sa 18:12, ali je posle 19. poena crno-belih usledio period od čak sedam minuta u kojem izabranici Saše Filipovskog nisu postigli koš.

Napad Partizana je potpuno stao u prvih pet i po minuta druge deonice, pa je Trento preokrenuo i poveo sa 23:19. Prazan hod Partizana prekinuo je Tomas, da bi poenima Jaramaza i Jankovića crno-beli stigli do prednosti – 28:27.

Trento je na veliki odmor otišao s pola koša prednosti, da bi u trećoj deonici, u kojoj je Partizan pored problema u organizaciji napada imao i probleme u odbrani, prelomio meč.

Drugo poluvreme počelo je trojkom Pejdža, ali je nakon toga prednost domaće ekipe rasla do plus 18 (54:36).

Košarkaši Partizana su poslednju četvrtinu započeli s boljom energijom, prišli su na 11 poena zaostatka, ali su potom ponovo stali, pa je Trento bez problema priveo meč kraju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar