U trendu

„Partizan u LE mora da igra u oba pravca, nema opuštanja“

Fudbaleri Partizana uspešno su odoleli švajcarskom Jang Bojsu u prvom meču grupne faze Lige Evrope.

Navijači mogu biti sasvim zadovoljni remijem od 1:1 u Bernu uz naglasak da su crno-beli, da su imali malo više snage i iskustva, u drugom poluvremenu u nekoliko akcija mogli i do pobede.

Strelac za crno-bele, posle uspešnog proigravanja Zorana Tošića, bio je Marko Janković u 11. minutu, ali je smušenost odbrane crno-belih samo 180 sekundi kasnije kumovala izjednačenju Fasnahta.

Pre početka grupne faze, Branislav Ugrenović, srpski fudbalski stručnjak iz Švajcarske koji veoma dobro poznaje tamošnji fudbal, naglasio je šansu Partizana vidi u brzoj tranziciji iz odbrane u napad kao i u ranoj eliminaciji straha od domaćina koji, kako će se ispostaviti, i nije bio previše opasan po crno-bele kako se prethodno verovalo.

„Obe ekipe imale su šanse da pobede. Dve najveće greške Partizana večeras su što je posle 1:0 stao i ‘povukao ručnu’ a to ne prolazi u Evropi, i drugo, što nije igrao u oba poluvremena, već samo u drugom. Čini se kao da je Miroslav Đukić na poluvremenu ‘očitao lekciju’ igračima jer su od početka drugog strpljivo i pametno gradili svaki napad i bili su bolji. Treba naglasiti i da Jang Bojs nije igrao u najjačem timu – četiri vrlo dobra prvotimca su im povređena. Deluje mi da Partizan ume da napada ali ne i da se vraća pozadi i da se brani. U Evropi se igra u oba pravca“, naglašava Ugrenović za Krstaricu.

Partizan u drugom kolu Lige Evrope u Beogradu dočekuje kijevski Dinamo koji je sa 3:1 pobedio albanski Skenderbeu iako je gubio na poluvremenu.

„Nadam se dobrom rezultatu. Ne bih voleo da crno-beli pristupe meču kao protiv Olimpijakosa, a Dinamo je sličan Grcima. Da napadaju, stvaraju šanse a da Ukrajinci prete iz kontri. Na to moraju da obrate posebnu pažnju jer tako Kijev igra na strani, kao Olimpijakos što je igrao“, zaključio je Ugrenović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.