„Partizan u LE mora da igra u oba pravca, nema opuštanja“

Fudbaleri Partizana uspešno su odoleli švajcarskom Jang Bojsu u prvom meču grupne faze Lige Evrope.

Navijači mogu biti sasvim zadovoljni remijem od 1:1 u Bernu uz naglasak da su crno-beli, da su imali malo više snage i iskustva, u drugom poluvremenu u nekoliko akcija mogli i do pobede.

Strelac za crno-bele, posle uspešnog proigravanja Zorana Tošića, bio je Marko Janković u 11. minutu, ali je smušenost odbrane crno-belih samo 180 sekundi kasnije kumovala izjednačenju Fasnahta.

Pre početka grupne faze, Branislav Ugrenović, srpski fudbalski stručnjak iz Švajcarske koji veoma dobro poznaje tamošnji fudbal, naglasio je šansu Partizana vidi u brzoj tranziciji iz odbrane u napad kao i u ranoj eliminaciji straha od domaćina koji, kako će se ispostaviti, i nije bio previše opasan po crno-bele kako se prethodno verovalo.

„Obe ekipe imale su šanse da pobede. Dve najveće greške Partizana večeras su što je posle 1:0 stao i ‘povukao ručnu’ a to ne prolazi u Evropi, i drugo, što nije igrao u oba poluvremena, već samo u drugom. Čini se kao da je Miroslav Đukić na poluvremenu ‘očitao lekciju’ igračima jer su od početka drugog strpljivo i pametno gradili svaki napad i bili su bolji. Treba naglasiti i da Jang Bojs nije igrao u najjačem timu – četiri vrlo dobra prvotimca su im povređena. Deluje mi da Partizan ume da napada ali ne i da se vraća pozadi i da se brani. U Evropi se igra u oba pravca“, naglašava Ugrenović za Krstaricu.

Partizan u drugom kolu Lige Evrope u Beogradu dočekuje kijevski Dinamo koji je sa 3:1 pobedio albanski Skenderbeu iako je gubio na poluvremenu.

„Nadam se dobrom rezultatu. Ne bih voleo da crno-beli pristupe meču kao protiv Olimpijakosa, a Dinamo je sličan Grcima. Da napadaju, stvaraju šanse a da Ukrajinci prete iz kontri. Na to moraju da obrate posebnu pažnju jer tako Kijev igra na strani, kao Olimpijakos što je igrao“, zaključio je Ugrenović.

2 komentara
  1. Blase

    Sve što je ovaj čovek rekao stoji. Idemo dalje, nema opuštanja, da prezimimo!

  2. Štrumpfovsko selo

    Partizan je bio dobar, Zvezda, nadam se još bolja. Dobro smo krenuli u Ligi Evrope, ali ovaj Branislav lepo kaže u tekstu, u Evropi moraš brate da trčiš i trčiš, i kopaš, i riljaš dok sudija ne kaže kraj! Ako to ne radimo, putuj Evropo.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike