U trendu

Partizan pobedio Napredak

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu Napredak iz Kruševca sa 2:1, u utakmici 35. kola Super lige Srbije, u plej-ofu.

Napredak je poveo u 20. minutu golom Andreja Ilića, a Partizan je izjednačio golom Danila Pantića u 63. minutu. Pobedu crno-belima doneo je Aleksandar Šćekić u trećem minutu nadoknade vremena.

Partizan je u četvrtom minutu imao šansu preko Danila Pantića, koji nije dobro šutirao. U sedmom minutu sudija Bojan Nikolić prekinuo je utakmicu pošto su navijači Partizana sa tribina vredjali predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Spiker na stadionu pozvao ih je da prekinu, što su oni učinili posle nekoliko minuta pa je utakmica nastavljena. Navijači su tokom cele utakmice tražili od uprave kluba da podnese ostavku zbog loših rezultata.

Napredak je poveo u 20. minutu iz prve šanse. Sa desne strane centrirao je Nikola Aksentijević, Enver Alivodić je zahvatio loptu, golman Partizana je uspeo da je odbije do Andreja Ilića koji je glavom poslao u mrežu.

Partizan je posle toga pojačao napade, pokušavali su Pantić, Slobodan Urošević, Saša Zdjelar  Rikardo Gomeš, ali su bili neprecizni.

Napredak je uzvaratio u 39. minutu, ali je Anes Rušević pogodio stativu. Partizan je u završnici prvog poluvremena imao nekoliko prilika, ali su ponovo neprecizni bili Zdjelar, Rikardo, Aleksandar Šćekić i Djordje Jovanović.

Zoran Tošić, koji je ušao u igru na početku drugog poluvremena izveo je slobodan udarac u 55. minutu, ali je golman Nikola Petrović dobro intervenisao i izbacio loptu. Crno-beli su izjednačili u 63. minutu golom Pantića, posle dobre asistencije kapitena Saše Ilića, koji je u 59. minutu ušao u igru.

Partizan je posle gola nastavio da napada, u šansama su bili Rikardo, Pantić i Goran Zakarić, ali nisu uspeli da savladaju dobrog golmana Petrovića.

Partizan je pobedio golom u trećem minutu nadoknade vremena. Korner je izveo Zakarić, a lopta je došla do Marka Valijentea koji je vratio pred gol. Zakarić je glavom zahvatio loptu i poslao u gol, golman Napretka je izbio, a sudija Nikolić procenio je da je lopta prešla gol-liniju i priznao je pogodak. Igrači i stručni štab kruševačke ekipe su protestovali ali je sudija ostao pri odluci.

Partizan je četvrti na tabeli sa 36 bodova i ima bod manje od trećeplasiranog Čukaričkog koji je na svom terenu pobedio Proleter sa 3:0. Napredak je šesti sa 27 bodova.

U utakmici u Nišu Radnički je odigrao 0:0 sa Vojvodinom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.