U trendu

Partizan pobedio Radnik, remi Spartaka i Radničkog

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu Radnik sa 3:0, u utakmici 21. kola Super lige Srbije, prvog u prolećnom delu šampionata.

Crno-beli su poveli u 37. minutu golom Zorana Tošića iz slobodnog udarca, a prednost je udvostručio Bibras Natho u 67. minutu iz penala. Konačan rezultat postavio je Natho u 80. minutu iz slobodnog udarca.

Partizan je bio bolji u prvom poluvremenu, dok se Radnik uglavnom branio, ali su crno-beli samo jednom uspeli da zatresu mrežu gostiju iz Surdulice i to odličnim pogotkom Tošića iz slobodnog udarca u 37. minutu.

Na samom početku utakmice, u petom minutu, domaći fudbaleri su tražili penal nakon što je Tošić oboren u kaznenom prostoru, ali je sudija Bojan Nikolić pokazao da se igra nastavi.

Pre vodećeg gola, Partizan je imao još dve šanse – Asano je bio u dobroj situaciji u 11. minutu, a deset minuta kasnije Tošić je pokušao atraktivno „makazicama“ sa desetak metara.

U 54. minutu Sadik je, nakon centaršuta Stevanovića s leve strane, imao sjajnu priliku da praktično reši pitanje pobedika, ali nije uspeo da zahvati loptu na vreme.

Usledile su potom još dve dobre šanse za Partizan, u kojima je takodje u glavnoj ulozi bio Sadik, ali je tek nakon treće Partizan stigao do gola. Sadika je u šesnaestercu oborio Uroš Stevanović, sudija je pokazao na „belu tačku“, a siguran izvodjač u 67. minutu bio je Natho.

Tačku na prolećnu premijeru u Humskoj stavio je Natho u 80. minutu svojim drugim golom. Ovog puta pogodio je iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara.

Partizan je posle 15. pobede u prvenstvu drugi na tabeli sa 47 bodova, 11 manje od vodeće Crvene zvezde. Radnik zauzima 13. mesto sa 19 bodova.

Fudbaleri Spartaka i Radničkog odigrali su nerešeno 1:1.

Spartak je poveo u 25. minutu golom Nemanje Nikolića, a izjednačio je Nikola Čumić u 42. minutu.

Radnički je sedmi na tabeli sa 33 boda, a Spartak je osmi sa četiri boda manje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.