U trendu

Partizan pobedio Zvezdu u drugom evroligaškom derbiju

Košarkaši Partizana pobedili su večeras na gostujućem terenu u Beogradu Crvenu zvezdu sa 79:78 (20:18, 25:19, 12:17, 22:24), u utakmici 21. kola Evrolige.

Najbolji učinak u pobedničkoj ekipi imali su Dante Eksum (pet asistencija i četiri skoka) i Zek Ledej sa po 20 poena, dok je Matijas Lesor upisao 13 poena i osam skokova.

Luka Vildosa je bio najefikasniji u Zvezdi sa 26 poena, uz šest skokova, Nemanja Nedović je postigao 23, a Ognjen Dobrić je upisao 13 poena.

Oba tima imaju po 10 pobeda i 11 poraza. U sledećem kolu Evrolige Zvezda gostuje Virtusu u Bolonji, a Partizan dočekuje Asvel.

Drugi evroligaški „večiti“ derbi odigran je u hali „Aleksandar Nikolić“, a utakmici je prisustvovalo i nekoliko stotina navijača Partizana.

Zvezda je u prvom derbiju slavila trojkom Nedovića u finišu (76:73), a isti igrač otvorio je preciznim šutem sa distance i ovu utakmicu.

Crveno-beli su prednost imali sve do polovine prve deonice, kada je Lesor postigao koš za vođstvo gostiju (9:10).

Partizan poenima Ledeja, Eksuma i Lesora pravi seriju 9:2 i dolazi do plus osam (19:11).

U poslednjem minutu prve četvrtine tehničku grešku dobio je trener Zvezde Duško Ivanović, a Partizan posle pogotka Eksuma vodi sa 13:20.

Do kraja četvrtine Zvezda pravi seriju 5:0 i trojkom Vildose u poslednjoj sekundi prilazi na dva poena razlike.

Crno-beli su tokom cele druge četvrtine bili u prednosti, a taj deo igre otvorili otvorili su serijom 5:0 (trojka Nanelija i koš Alena Smailagića).

Zvezda je na polovini druge četvrtine posle poena Nedovića (osam u drugom periodu) prišla na 30:31. Partizan u nastavku postiže pet vezanih poena i odlazi na plus šest (30:36).

Nije se domaća ekipa predala i u završnici druge deonice u dva navrata prilaze na tri poena razlike. Crno-beli su imali odgovor i zakucavanjem Lesora, a potom i trojkom Ledeja osam sekundi pre kraja, odlaze na pauzu rezultatom 37:45.

Malo više od dva minuta igre bilo je dovoljno Zvezdi da se ponovo približi Partizanu (42:45), a nakon trojke Dobrića tajm-aut je zatražio trener gostiju Željko Obradović.

Trojkom Eksuma Partizan posle tri minuta i 10 sekundi dolazi do prvog koša u drugom poluvremenu.

Ubrzo nakon toga Vildosa pogađa trojku, uz faul Lesora, a argentinski igrač je zatim bio precizan sa linije za slobodna bacanja i smanjio na 46:48.

Imala je Zvezda nekoliko prilika da dođe do vođstva, ali se u poslednji minut treće deonice ušlo rezultatom 50:51.

Završnicu treće četvrtine obeležile su trojke Avramovića i Ledeja za Partizan, odnosno poeni Vildose za domaći tim. U poslednju četvrtinu Partizan je odneo tri poena prednosti (54:57).

Sa četiri vezana poena Partizan počinje poslednju deonicu, a Zvezda je do priključka došla posle dve trojke Dobrića (60:63).

Sedam narednih poena gostiju postiže Ledej za vođstvo 64:70. Ni to nije bilo dovoljno da Partizan prelomi meč i domaći tim posle slobodnih bacanja Dobrića prilazi na 71:72 (1:17 minuta do kraja).

U nastavku igrači Partizana su sedam puta bili precizni sa slobodnih bacanja (5/6 Eksum i 2/2 Panter), da bi Zvezda u poslednjoj sekundi trojkom Nedovića smanjila na konačnih 78:79.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar