U trendu

Partizan pobedom krenuo u odbranu Super lige

Fudbaleri Partizana pobedom su počeli odbranu titule u Super ligi Srbije, pošto su večeras na svom stadionu u prvom kolu savladali povratnika u najjači rang, Metalac iz Gornjeg Milanovca sa 4:0.

Golove za Partizan postigli su Andrija Živković u 16, Abubakar Umaru u 21, Valerij Božinov u 31. i Saša Ilić u 90. minutu.

Partizan je veoma dobro odigrao prvo poluvreme u kom je rešio pitanje pobednika.

Crno-beli su poveli u 16. minutu golom Živkovića, koji se posle veoma dobrog dodavanja Božinova jednim driblingom otarasio čuvara, pa udarcem sa oko 12 metara savladao Nemanju Belića.

Prednost aktuelnog šampiona duplirao je Umaru u 21. minutu svojim prvim golom za Partizan, a u ulozi asistenta je ponovo bio Božinov. On je kroz odbranu Metalca proigrao Umara, koji je uspeo da izbegne ofsajd zamku, te u situaciji jedan na jedan lako savlada nemoćnog golmana Metalca.

Umaru je tako postao prvi fudbaler koji je u četiri najtrofejnija srpska kluba postigao makar po gol.

Novi gol Partizana viđen je u 31. minutu, a svoj prvi gol za crno-bele postigao je i Bugarin Božinov. Posle veoma dobrog centaršuta Živkovića sa desne strane na drugoj se našao Darko Brašanac, koji je glavom spustio do usamljenog Božinova, a ovaj iz prve šutirao snažno sa oko pet metara i savladao Belića.

Crno-beli su u prvom delu igre konstatno imali inicijativu, a propustili su i nekoliko dobrih prilika, dok je Metalac uglavnom pokušavao udarcima iz daljine da savlada Živka Živkovića.

Drugo poluvreme nije bilo toliko sadržajno kao i prvo. Partizan je spustio tempo utakmice, što je Metalac iskoristio i stvorio nekoliko dobrih situacija pred golom Živkovića, međutim, nisu uspeli da ga savladaju i ublaže poraz.

Najbolju priliku Metalac je imao u 52. minut iz slobodnog udarca, ali je udarac Luke Merdovića sa oko 20 metara Živković izboksovao u korner.

Šampion Srbije je u drugom delu uglavnom pokušavao da savlada Belića šutevima iz daljine, ali su oni skoro svaki put završavali pored gola.

Konačan rezultat na stadionu u Humskoj postavio je Ilić udarcem sa oko 16 metara nakon dobre akcije cele ekipe.

Utakmica na stadionu Partizana odigrana je po veoma toplom vremenu pred nešto više od 2.000 gledalaca.

Ostali mečevi prvog kola Super lige Srbije igraju se u subotu i nedelju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar