U trendu

Partizan ponovio zahtev da se derbi odigra u prvobitnom terminu – 2. marta

BEOGRAD – Fudbalski klub Partizan danas je ponovio zahtev Zajednici Superlige Srbije da se utakmica između Crvene zvezde i Partizana odigra u terminu koji je prvobitno zakazan za 2. mart.

Crvena zvezda je 17. februara objavila da je najveća utakmica srpskog fudbala, 169. večiti derbi, pomerena za 1. mart od 19 časova. Klub iz Ljutice Bogdana je istog dana reagovao na zahtev Partizana i saopštio da je protiv promene termina odigravanja utakmice 24. kola Superlige Srbije za 2. mart.

„Na osnovu godišnjeg rasporeda kalendara takmičenja FŠ 24. kolo Superlige Srbije je zakazano za prvi mart. Termin redovnog kola prema godišnjem rasporedu i javnim podacima objavljenim od strane Superlige i FŠ je prvi mart. Za eventualno pomeranje termina meča je neophodna saglasnost oba tima“, saopšili su 17. februara iz Crvene zvezde.

Partizan je ponovo poslao zahtev pošto Superliga Srbije još uvek nije donela odluku o terminu odigravanja derbija.

„Fudbalski klub Partizan je kao što Vam je već poznato iz dopisa od 17.02.2023. godine iz sredstava javnog informisanja saznao da je FK Crvena zvezda naknadno samoinicijativno zakazala utakmicu za sredu 1. mart sa početkom od 19.00 časova, a u suprotnosti sa Vašom odlukom od 14.02. kao organa koji je jedini nadležan za određivanje termina utakmica Superlige Srbije.

Ovim putem FK Partizan još jednom izražava svoje neslaganje sa svojevoljnim pomeranjem termina odigravanja pomenute utakmice od strane drugog kluba na bilo koji drugi datum do onoga koji je zvanično određen i objavljen od strane Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije“, stoji u zahtevu Partizana.

Klub iz Humske tvrdi da je pomeranje termina odigravanje utakmice suportno propisima.

„Igrarije sa određivanjem termina odigravanja svetkovine srpskog fudbala u trenutku kada je FK Partizan jedini predstavnik srpskog fudbala u evropskim takmičenjima i kao takav se bori za što bolji status svih srpskih klubova koji će učestvovati u UEFA takmičenjima u sezoni 2024/25 idu isključivo na štetu srpskog fudbala. Smatramo da je naknadna promena objavljenog termina pomenute utakmice, sa kojim su se saglasili svi akteri, a kakva uverenja imamo od strane Zajednice, nemoguća i suprotna propisima, te blago rečeno štetna za ozbiljnost i regularnost takmičenja Superlige, a čemu svi mi učesnici težimo. Eventualno pomeranje navedene utakmice 24. Kola sa već određenog termina 1.marta bi uslovilo dalja pomeranja termina utakmica narednih kola, a sa čim FK Partizan nije i ne može biti saglasan“, stoji u zahtevu Partizana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar