U trendu

Partizan posle drame pobedio FMP za finale Kupa Koraća

NIŠ – Košarakši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su sinoć u niškom Čairu u polufinalu posle velike borbe i drame pobedili FMP sa 92:89.

Partizan je u finišu meča prokockao visoku prednost, FMP je preko Nenada Nerandžić imao šut za produžetak, ali lopta nije ušla u koš i crno-beli su zakazali večiti derbi protiv Crvene zvezde u finalu Kupa, večeras od 21 sat.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Panter sa 29 poena,Dalas Mur je dodao 19, dok je Zek Ledej stao na 14.

Kod FMP-a istakao se Brajs Džons sa 29 koševa, dok je Danilo Tasić ubacio 17.

FMP je odlično parirao Partizanu i sve do finiša prvog poluvremena vodila se velika i izjednačena borba, a onda su crno-beli predvođeni Panterom i Murom uspeli da se odlepe na plus devet i od tog momenta su imali kontorlu meča u svojim rukama.

Izabranici Željka Obradovića brzo su otišli na dvocifreni višak, koji je u trećoj deonici išao na najvećih 16 poena (67:51).

Period opuštanje i nekoliko grešaka u napadu crno-belih, ekipa Nenada Stefanović je znala da iskoristi i priđe na minus 10, ali više od toga nije mogla u ovom delu.

Brajs Džons je serijom od od 7:0 otvorio poslednju deonicu i FMP je prišao na samo šest poena zaostatka, dok su se crno-beli mučili muku sa realizacijim šuta.

Sušu Partizana prekinuo je Koprivica sa penala, nakon skoro četiri minuta bez koša, da bi Mur trojkom doneo plus 10.

Pogotkom za najveći broj poena Tasić je uneo neizvesnost u poslednjih pet minuta meča, potom i Džons, ali su Ledej i Panter sa dve vezane trojke sačuvali Prtizanovu prednost (88:77).

FMP je u samom finišu iskoristio neopreznost Partizana, koji je ispustio dvocifrenu prednost i trojkom Džona prišao na 91:89, da biu poslednjim trenucima meča FMP preko Nerandžić imao šut za tri poena, ali lopta nije ušla u koš i Partizan se plasirao u finale.

Crno-beli će večeras od 21 sat u finalu igrati protiv Crvene zvezde.

Susret je obeležila i povreda Alena Smailagića u prvoj deonici koji se nije vraćao na teren posle toga, kao i pogrdno skandiranje predsedniku KK Crvena zvezda Nebojši Čoviću i njegovoj ženi, zbog čega je publika bila opomenuta da će deo navijača biti izbačen iz hale ako se sa takvim skandiranjem ne prestane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.