U trendu

Partizan pristao na nove termine finala ABA lige, promenjen jedino termin majstorice

Košarkaški klub Partizan potvrdio je danas da će prvi meč finala ABA lige protiv Crvene zvezde odigrati u utorak, 13. juna, kao i da je na njihov zahtev eventualna peta utakmica pomerena na 22. jun.

ABA liga je ranije danas saopštila da će finalna serija regionalnog takmičenja početi 13. juna, dan kasnije nego što je prvobitno bilo predviđeno. Na taj način, ABA liga je odbacila prigovor crno-belih koji su tražili da mečevi budu odigrani prema ranije utvrđenom rasporedu.

„Kao što je od juče poznato, Partizan je izričito bio protiv pomeranja ranije određenih termina za početak finalne serije. Iako klub ne smatra da će odlaganjem od 24 sata iko išta epohalno dobiti ili izgubiti, bila je stvar sportskog duha i principijelnosti da se bude protiv ovakvog scenarija“, navodi se u saopštenju Partizana.

ABA liga je danas navela i da će se eventualna peta utakmica, u kojoj bi domaćin bio Partizan, odigrati 23. juna. 

Crno-beli su se potom obratili ABA ligi sa zahtevom da se eventualna majstorica pomeri sa 23. na 22. jun zbog zauzetosti Beogradske arene.

„Klub je danas dobio službeni dopis Štark arene da je ona 23. juna zauzeta zbog ranije zakazanog koncerta, a u slučaju da baš peta utakmica odlučuje o šampionu regionalnog takmičenja, bio bi ogroman gubitak i za klub i za samo takmičenja da to ne bude spektakl pred 20.000 ljudi u crno-beloj Areni“, naveo je Partizan.

Na kraju, iz ABA lige je to prihvaćeno, pa je novi datum eventualne pete, odlučujuće utakmice 22. jun.

„Istorija, kao učiteljica života nam kaže da u ne tako dalekoj prošlosti nije bilo problema da jedan klub ima pauzu od 40 dana pre finalne serije, jer drugi klub po prvi i jedini put igra plej-of Evrolige. I ne samo to, već i da nakon eliminacije dobije deset dana da se posveti odmoru i pripremi finala ABA lige. Partizan nikada takve ustupke nije tražio niti smatra da ih iko zaslužuje“, saopštio je Partizan.

Partizan je naveo i da će sve kupljene dnevne ulaznice za prvi finalni duel protiv Crvene zvezde sa datumom 12. jun važiti za novi datum.

„Posle stavljanja tačke na bespotrebnu dramu oko termina odigravanja utakmica, Partizan poziva navijače da u prve dve utakmice ispune Arenu i kao što je već rečeno, sportski i punog srca sa tribina emituju isključivo ljubav prema crno-belima“, naveo je Partizan.

„Ne bi prvi put bio da neko pokuša da isprovocira navijače Partizana kako bi nakon njihove reakcije profitirao od pražnjenja tribina ili učinio klubu štetu koja se ogleda kroz kazne. Klub apeluje na navijače da ne obraćaju pažnju ni na šta što nema veze sa košarkom, dešavanjima na terenu i podrškom ekipi Partizana“, zaključuje se u saopštenju crno-belih.

Prva utakmica finalne serije plej-ofa ABA lige na programu je u utorak od 20.00 u Beogradskoj areni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar