U trendu

Partizan: Reakcija Lesora neprimerena

BEOGRAD – Košarkaški klub Partizan oglasio se danas saopštenjem u kojem navodi da će sprovesti istragu povodom ubacivanja predmeta na teren hale tokom utakmice sa Crvenom zvezdom, kao i da će sprovesti proceduru sa Matijasom Lesorom zbog incidenta koji se dogodio na kraju utakmice.

Košarkaši Partizana savladali su večeras Crvenu zvezdu 92:81 (13:24, 21:24, 29:18, 29:15) u derbiju 21. kola ABA lige i napravili veliki korak prema osvajanju prvog mesta uoči plej-ofa.

„Verna podrška navijača je ponos kluba i ona nedvosmisleno čini Partizan jedinstvenim u svetu. Ipak, sinoć su se u Štark areni videle i čule stvari kojima nije mesto na sportskim borilištima. Ružne reči i ubacivanje predmeta u teren nisu nešto za šta se Partizan zalaže i klub će sigurno sprovesti istragu da utvrdi ko je šta ubacivao na parket“, saopštio je KK Partizan.

U saopštenju se navodi da će klub po internom diciplinskom pravilniku sprovesti proceduru sa Matijasom Lesorom.

„Incident koji se dogodio na kraju utakmice između Matijasa Lesora i Filipa Petruševa jeste nešto što se na sportskim borilištima dešava, ali smatramo da je reakcija našeg igrača neprimerena i prenagljena. Bez obzira na to šta je dolazilo sa druge strane, igrač Partizana ne sme da reaguje na taj način i klub će u skladu sa internim disciplinskim pravilnicima koje su svi igrači potpisali sprovesti sa Matijasom propisanu proceduru. Svakako, Partizan će učiniti sve da njegovi igrači više nikada ne učestvuju u incidentima i bez obzira da li su isprovocirani ili ne, uvek budu primer sportskog i viteškog ponašanja. Partizan apeluje na javnost da ipak pokaže određeno razumevanje za uzavrele strasti na sportskom terenu. Kao klub, razumemo želju kod Lesora, Petruševa i nekolicine drugih momaka kod koji su sinoć sevale iskre, ali želimo da u budućnosti sve ostane u okvirima fer-pleja, kako fizičkog tako i verbalnog. Verujemo da je puna dvorana i rekord ABA lige samo uvod u još spektakularnih utakmica ove sezone. Učinimo svi zajedno da to budu predstave za primer“, stoji u saopštenju KK Partizana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar