U trendu

Partizan sa 2:1 ide na revanš u Molde

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras Molde sa 2:1, u prvoj utakmici baraşa za Ligu Evropa.

Strelci za Partizan bili su Sejduba Suma u 45. i Zoran Tošić u 84. Gol za Molde u 44. je dao Matis Boli.

Revanš će se igrati sledećeg četvrtka u Norveškoj.

U prvom poluvremenu, do samog njegovog finiša, nije bilo velikih uzbudjenja, osim pokušaja Ejkrema i dobre odbrane Stojkovića u 12. minutu.

Nakon toga obe ekipe nisu bile precizne u zavrÅ¡nici sve do 43. minuta kada je Boli doneo prednost Moldeu. Boli je sve sam uradio, „polomio“ je trojicu igrača Partizana, Å¡utirao je, a lopta se od stative odbila u mreÅŸu crno-belih.  

Partizan je, medjutim, odgovorio posle samo dva minuta, a u glavnim ulogama bili su Tošić i Suma. Tošić je dobio loptu na desnoj strani, proigrao je Sumu koji se lepo okrenuo i sjajno pogodio za 1:1.

Prvi do Å¡anse u drugom poluvremenu stigao je Molde, DÅŸejms je zapretio u 61. minutu, ali je Stojković bio na mestu.

Nakon toga pravih prilika nije bilo sve do 77. minuta kada je Partizan propustio tri velike Å¡anse. Prvo OÅŸegović nije iskoristio dobar prodor i dodavanje Asana, potom je UroÅ¡evićev Å¡ut odbranio golman Moldea i na kraju je Japanac loÅ¡e zahvatio loptu odbijenu loptu i Å¡utirao preko gola sa pet metara.

Napadi Partizana isplatili su se u 84. minutu kada je ToÅ¡ić, nakon akcije Asana i UroÅ¡evića, sa nekoliko metara poslao loptu u mreÅŸu za veliko slavlje oko 6.000 dece na stadionu u Humskoj.

Stojković je u 87. minutu sjajno intervenisao, uklizao je u poslednjem trenutku i omogućio Partizanu da na revanš u Norvešku ipak otputuje sa golom prednosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.