U trendu

Partizan serijom 16:0 prelomio meč protiv Cedevita Olimpije

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Cedevita Olimpije sa 86:77 (16:19, 22:21, 26:24, 22:13), u derbi meču četvrtog kola ABA lige.

Partizan je upisao drugu pobedu u regionalnom šampionatu, dok Cedevita Olimpija doživela prvi poraz.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kodi Miler-Mekintajer sa 17 poena, Rašon Tomas je dodao 13, Nemanja Gordić 11, Nemanja Dangubić 10, a Markus Pejdž devet poena.

U ekipi Cedevita Olimpije najbolji je bio Jaka Blažič sa 24 poena, a najbolje ga je pratio Edo Murić sa 13.

Meč je počeo poenima Blažiča, nakon čega je Partizan odgovorio serijom 6:0, ali je potom usledila serija izgubljenih lopti crno-belih što je Cedevita Olimpija iskoristila i povela sa 8:13. Cedevita Olimpija je imala i plus šest, ali se nakon trojke Veličkovića na prvi odmor otišlo rezultatom 16:19.

Trojkom Veličkovića počela je druga četvrtina (19:19), nakon čega su crno-beli držali minimalnu prednost sve do finiša te deonice kada je Blažič pogodio za 38:40.

Neizvesno je bilo i u drugom poluvremenu, ekipe su igrale u serijama i nijedna nije uspevala da se odlepi i prelomi meč sve do sredine poslednje deonice.

Cedevita Olimpija je pet minuta pre kraja meča imala prednost 68:72, nakon čega je usledila serija Partizana 16:0 koja je počela sa dve vezane trojke Pejdža i završila se trojkom Dangubića za 84:72.

Košarkaši Partizana će u narednom kolu ABA lige gostovati Igokei, dok će Cedevita Olimpija dočekati Budućnost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar