U trendu

Paunović vodi Anu i Bastijana u Čikago

Fudbaler Mančester Junajteda Bastijan Švajnštajger preći će u SAD i ekipu Čikago Fajera, koju sa klupe vodi srpski trener Veljko Paunović.

Junajted je dopustio nekadašnjem kapitenu reprezentacije Nemačke da pređe u Čikago i potpiše jednogodišnji ugovor.

Švajnštajger je već dobio američku radnu dozvolu, a uskoro bi trebalo da obavi lekarske preglede i ozvaniči transfer u redove MLS ligaša.

„Oduvek sam želeo da ostavim pozitivan uticaj i moj prelazak u Čikago se ne razlikuje od toga. Razgovarao sam direktorom Rodrigezom i trenerom Paunovićem i uverio se da Čikago ima dobru viziju. Želim da pomognem u tom projektu“, rekao je Švajštajger za lokalni „Tribune“.

Trener Čikaga Paunović, logično, prezadovoljan je dolaskom velikog pojačanja.

„On je pravi primer pobednika, što je odlična stvar za svlačionicu. Bastijan je igrač koji će na terenu pokazati mojim momcima kako da se ponašaju, spremaju, razmišljaju i timski rade“, poručio je Paunović.

Prema pisanju američkih medija, Švajštajger će za godinu u Čikagu zaraditi 4,5 miliona dolara.

On je leta 2015. godine stigao u Junajted iz minhenskog Bajerna, odigrao je samo 35 utakmica, dok je pod vođstvom menadžera Žozea Murinja premešten da trenira sa mladim timom. Za selekciju Nemačke odigrao je 121 utakmicu, uz 24 gola, a bio je jedan od ključnih igrača tima koji je osvojio titulu prvaka sveta na Mundijalu u Brazilu 2014. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.