U trendu

Penzionisani šampion najplaćeniji sportista na svetu, Mesi zaradio više od Ronalda (foto)

Časopis „Forbs“ juče je objavio godišnju listu najplaćenih sportista na svetu. Američki bokser Flojd Mejveder mečom protiv UFC zvezde Konora MekGregora vratio se na prvo mesto liste 100 najplaćenijih sportista.

U tom meču, prema Forbsu, Mejveder  poznat i kao “Money” (Novac), i MekGregor, čiji je nadimak „The Notorious“ (Ozloglašeni), zajedno su zaradili oko 400 miliona dolara, dok je sam “Money” pobedom inkasirao čak 275 miliona dolara. Tom iznosu dodato je još 10 miliona dolara od sponzorstava pa je tako Mejveder sa neverovatnih 285 miliona dolara neprikosnoveni pobedik na listi sa najvećom zaradom. Posle ove ogromne zarađene sume, bokserski šampion se treći put u karijeri penzionisao.

Highest paid Athletes in 2018 – According to Forbes. from sports

Na drugom mestu nalazi se zvezda Barselone, Lionel Mesi, a na trećem mestu je njegov žestoki suparnik Kristijano Ronaldo, koji je prethodne dve godine bio na vrhu lestvice. Inače, Ronaldo je, uz Mejvedera i Tajger Vudsa, jedini čije se ime nalazi na vrhu liste u proteklih 18 godina.

Nažalost, to ne važi za teniserku Serenu Vilijams, koja je “ispala” sa liste pa tako među najplaćenijim sportistima u prethodnoj godini nema nijedne žene.

– Forbsova lista najbogatijih sportista dugo je bila puna testosterona, ali je uvek bilo bar jedne do tri sportistkinje na njoj. Ove godine to nije slučaj – rekao je Kurt Badenhausen, urednik Forbs Media.

Ove godine 100 sportista sa liste ukupno su zaradili 3,8 milijardi dolara, što je 23 posto više nego na prethodnoj godini, a na listi se nalaze igrači 11 različitih sportova iz 22 zemlje sveta, pri čemu, naravno, dominiraju košarkaši i Amerikanci (na listi je čak 40 košarkaša i 66 Amerikanaca). Najbolji srpski teniser Novak Đoković zauzeo je 86. mesto najplaćenijih sportista sveta, sa zaradom od 23,5 miliona dolara – 1,5 miliona je dobio od učešća na turnirima i 22 miliona od sponzorskih ugovora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.