najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Perić: Srbija je u svakoj utakmici pokazivala želju i karakter

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je danas da je njegov  tim u svakoj utakmici Evropskog prvenstva u Poljskoj pokazivao želju, moral i karakter, iako je eliminisan u prvoj fazi takmičenja.

„Kroz sve ove utakmice bila je izražena želja i motiv jedne zdrave grupe. Moral, karakter i timski duh želim posebno da izrazim. Osim meča sa Francuskom, naša reprezentacija je dva duela igrala 60 minuta i imala, i glavu, i rep. U hodu treba prevazilaziti strahove od pobede, koji su nekada veći i od poraza. Trkački, tehničko-taktički i mentalno, niko osim Francuza nas nije nadigrao. U mnogim stvarima smo čak bili i dominantniji u odnosu na protivnika“, rekao je Perić novinarima u Krakovu.

Srbija je pretrpela dva poraza i odigrala je nerešeno sa Makedonijom, tako da nije uspela da prodje grupu.

„Zahvaljujem se igračima i stručnom štabu na odnosu i timskom duhu, od prvog do poslednjeg. Nismo poraženi u poslednjoj utakmici, ali to nije bilo dovoljno. Jedan gol ili jedna odbijena lopta odlučuju, ali i mnogi drugi faktori, o kojima ne želim da govorim. Tu mislim na sudije“, rekao je Perić.

Selektor je kazao da je tim napredovao.

„Ovaj sastav, spoj mladosti i iskustva prikazao je pomake u mnogim segmentima.  Igrači su sproveli i usvojili mnoge stvari. Protiv Makedonije smo, bez obzira na veliki pritisak, do poslednje sekunde bili u situaciji da budemo u drugoj fazi. To je sport. Žao mi je zbog ovih momaka i rukometa. Gledamo ono što je pozitivno, a demonstrirano na ovom prvenstvu“, rekao je Perić.

On je rekao da je timu falila odbrana jedan na jedan, ali i više napadanja iz odbrane i prekida. Selektor je kazao da je igra bila dobra, ali da je trebalo da bude bolja. On nije želeo da priča o imenima koja su ostavila pozitivan utisak na njega, ali je kazao da je ponosan na ekipu.

„Bilo je momaka kojima je bilo treće ili četvrto EP, ali i debitanata. Sastav je pretrpeo promene pred ovo takmičenje. Potrebno je prespavati, napraviti dobru analizu, uzeti u obzir sve okolnosti i dešavanja. Kostur i okosnica tima je tu, a treba priključivati igrače koji bi mogli biti dodatna vrednost igri i kompoziciji“, rekao je selektor.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike