U trendu

Pešić: Bili smo nestrpljivi i bez discipline

RIGA – Čestitke Letoniji, posebno na drugom poluvremenu. Mi smo odigrali dva različita poluvremena, u prvih 20 minuta kontrolisali smo igru, uradili smo sve što smo želeli, a u nastavku smo počeli da igramo drugu košarku, izjavio je selektor Srbije Svstislav Pešić posle poraza u Rigi (66:59) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

„Kao da smo želeli da pobedimo utakmicu odmah. Bili smo nestrpljivi, bez discipline u napadu. Nismo igrali kao što smo želeli. To je razlog što smo izgubili utakmicu, sato smo prvo izgubili ritam utakmice“, rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Letonija ima mnogo talenta, posebno u spoljnoj liniji., dodao je Pešić.

„Iako su naši bekovi uradili veoma dobar posao na Lamušsu, Bertansu… Posebno u drugom poluvremenu nismo kontrolisali unutrašnju igru. Imali smo malo fizičkih problema. Ako nisi u dobroj fizičkoj formi, ni koncentracija nije na nivou na kome treba da bude“

Pešić je istakao da odbrana na spoljnu liniju rivala nije bila adekvatna.

„Znali smo da moramo da kontrolišemo šut za tri poena i posle toga da vidimo kako da kontrolišemo ofanzivni skok. Od početka utakmice to nije bilo na nivou koji nam je bio potreban. Veoma je teško za mene. ovo je novi tim, samo sedam dana smo zajedno, različiti igrači, neki koji nisu igrali kvalifikacije do sada, potrebno je vreme“, poručio je Pešić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar