U trendu

Pesić: Igrači se družili, uigrali i pobedili

HAMBURG – Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je večeras posle osvajanja Superkupa u Hamburgu da mu je drago zbog trijumfa, ali i jer su igrači imali priliku da se druže i uigraju pred takmičarske mečeve.

Srbija je večeras u finalu Superkupa, turnira prijateljskog karaktera, ubedljivo savladala domaćina Nemačku sa 83:56.

„Kao što sam rekao pre našeg polaska na ovu mini-turneju, ove utakmice nam dolaze u pravo vreme. Mnogo smo trenirali i radili, ali to je sasvim druga situacija nego kada igraš utakmice. Drago mi je, ne zbog pobede, one jesu bitne za samopouzdanje, ali drago mi je da smo ove tri utakmice iskoristili da se bolje uigramo i da su svi igrači bili zajedno na putu, da su mogli igrači da razgovaraju između sebe, da se malo druže, da se dogavaraju šta nas čeka svaki sledeci dan“, izjavio je Pešić posle pobede nad Nemačkom, a preneo zvanični sajt KS Srbije.

Selektor Srbije dodao je da je važno da ekipa diže formu i bude spremna važne utakmice, a prva među njima je duel protiv Grčke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

„Vrlo je važno da ne gledamo u retrovizor nazad, nego da gledamo napred i da probamo da dižemo formu, imamo još nekoliko dana do utakmice sa Grčkom. Sada ćemo malo da se odmorimo i da se pripremamo za ove dve utakmice. Bila je dobra turneja, tri utakmice u četiri dana je malo naporno. Probali smo da svi igraju, neko više, neko manje, da očuvamo svežinu, a istovremeo da probamo da se uigramo zajedno“, rekao je Pešić.

Jedan od kapitena košarkaške reprezentacije Srbije Vladimir Lučić istakao je da je trijumf protiv Nemaca zbližio ekipu.

„Ovaj meč protiv Nemačke je zbližio ekipu. Dominirali smo svih 40 minuta, igrali dobro na obe strane terena, rastrčali se. Dobra stvar je sa tim peharom idemo srećni nazad, nastavljamo da se spremamo za obaveze koje slede“, izjavio je Lučić.

Srbija će u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo dočekati Grčke u Beogradu 25. avgusta, a zatim gostovati Turskoj u Istanbulu 28. avgusta.
Nakon toga sledi Evrobasket od 1. do 18. septembra na kom će „orlovi“ igrati u D grupi u Pragu sa domaćinom Češkom, Holandijom, Finskom, Izraelom i Poljskom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.