U trendu

Pešić: Nismo protiv stranaca, živimo u globalnom svetu

BEOGRAD – Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić rekao je da postoje dva kriterijuam po kojima stranac može da igra za nacionalni tim, a to su kvalitet i želja da se igra za reprezentaciju.

Pešić je nedavno za TV Tanjug izjavio da od stranaca u reprezentaciji ne treba bežati ukoliko se želi vrhunski rezultatina velikim takmičenjima, što je izazvalo veliku pažnju u javnosti.

„Nije bilo nikakvih reakcija, niko od njih u ovom prozoru nece igrati. Sve su to igrači koji bi u nekom narednom periodu mogli da zaigraju. Imamo nekoliko interesantnih igrača koji su rođeni ovde, a žive u SAD. U ovom trenutku po nekim kriterijumima zadovoljavaju i mogli bi da budu u kombinaciji za ubuduće. Svi su dobrodošli“, rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Potom je detaljnije obajsnio sitauciju.

„Nema nikakvih spekulacija. To su igrači koji su u međuvremenu dobili srpske pasoše, što znači da su se obavezali da su tu, da su na raspolaganju. Drugo pitanje, najvažnije – koji su kriterijumi da se igra u reprezentaciji. Postoje dva, a to su kvalitet i želja da se igra za reprezentaciju. Ne vidim razlog za spekulacije. Mi govorimo o strancu, a ne strancima. U žeskoj reprezentaciji imamo Ivon Anderson. Po pravilima može da igra samo jedan stranac. Kuzmić je svojevremeno bio naturalizovan igrac, pošto je dobio srpski pasoš posle 16. godine. Mi nismo protiv stranaca, živimo u slobodnom, globalnom svetu. Ako zadovoljava kvalitetom, zašto ne bismo imali nekog? Tih 11-12 stranaca koji su dobili srpski pasoš… Malo je njih koji zadovoljavaju taj kriterijum. Ne završava se sa takmičcenjima sada“, zaklučio je Pešić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar