U trendu

Petar Nenadić: Mnogi će biti srećni ako ne uspemo

Srpski rukometaš Petar Nenadić rekao je danas da će se njegova reprezentacija boriti na predstojećem Evropskom prvenstvu i pozvao javnost da podrži tu mladu ekipu na takmičenju u Poljskoj.

„Zamolio bih, ne da podržavate mene i ostale starije igrače, već da podržite mladje, kojima treba samopouzdanje i vera. Mnogima je ovo prvo takmičenje i jako su nam potrebni u ovom trenutku. Bez obzira na to kako ćemo igrati, borićemo se, ali smo svesni da se mnogo ljudi hrani našim neuspehom i biće srećno ako bude neuspeh“, rekao je Nenadić novinarima u Beogradu.

Reprezentativci Srbije će sutra otputovati u Poljsku na Evropsko prvenstvo, gde će od petka igrati u teškoj grupi sa domaćinom, Francuskom i Makedonijom.

Nenadić je kazao da reprezentativci posle dugo vremena imaju podršku.

„Ovde sam dugo godina, prošao sam mnogo selektora, igrača i svega toga. Prvi put mi se dešava da igrači koji su došli nisu omalovažavani od strane trenera, osim još jednog čije ime neću pominjati, već su podržavani. Ovo je prvi put u poslednjih nekoliko godina da su igrači podržavani, pogotovo mladji“, kazao je Nenadić.

Prema njegovim rečima, srpska selekcija će se truditi da razmišlja pozitivno jer samo tako može da joj se desi nešto pozitivno na kontinentalnom šampionatu.

Kada je reč o Poljskoj, prvom protivniku na turniru, rukometaš nemačkog Fuhse Berlina je rekao da je važan početak te utakmice i da Srbija spusti atmosferu i ritam protivnika, koji će imati veliki pritisak.

„Nemamo šta da izgubimo u toj utakmici, možemo samo da dobijemo“, dodao je on.

Takodje, pomenuo je i Svetsko prvenstvo u januaru prošle godine kada su srpske sudije oštetile Poljsku u polufinalu protiv domaćina Katara.

„Poljaci su malo kivni na nas, zbog toga šta se dešavalo u Kataru u polufinalu“, dodao je Nenadić.

Njegov saigrač iz reprezentacije Nemanja Zelenović rekao je da je zadovoljan atmosferom u ekipi.

„Jako smo zdrava grupa i kolegijalna. Da bismo napravili rezultat neopodna je atmosfera u ekipi. Čeka nas težak posao u grupnoj fazi, ali krasi nas borbenost, koju ćemo pokazati i tamo. Imamo dosta debitanata u ekipi i sa starijima ćemo smoći snage da dodjemo do odličnog rezultata“, rekao je Zelenović.

On je kazao da veliki pritisak na poljskim igračima i rasterećenost srpskih može odlučiti pobednika prve utakmice takmičenja.

„Dugo igraju zajedno i imaće neverovatnu podršku svojih navijača. Mislim da će biti jako teško. Naša prednost je u tome da oni imaju mnogo povredjenih igrača i da imaju veliki pritisak, dok smo mi rasterećeni“, kazao je Zelenović.

Utakmica izmedju Srbije i Poljske, u prvom kolu Evropskog prvenstva, igraće se u petak od 20.30 u Krakovu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.