U trendu

Petković: Bolji debi za Partizan nisam mogao ni da sanjam

BEOGRAD – Mladi fudbaler Partizana Mihajlo Petković izjavio je da je srećan zbog gola koji je postigao na debiju za „crno-bele“ protiv ekipe Javora u prvom kolu nove sezone u Superligi Srbije.

Ovo je mladom fudbaleru Partizana bila prva zvanična utakmica za seniorski tim „crno-belih“ u Superligi Srbije.

„Kada sam saznao da počinjem utakmicu, osećao sam pozitivnu tremu i nestrpljivo sam očekivao meč. Od prošle sezone sam dosta napredovao u svemu, najviše sam dobio na samopouzdanju, a tu su mi mnogo pomogli stariji saigrači – da se oslobodim i igram kako najbolje znam. Naravno da postoji mali strah pred utakmicu, ali kada počne meč, sve prestane i svi imamo samo jedan cilj – da pobedimo!“, rekao je Petković za zvanični sajt kluba.

Partizan je sinoć u gostima trijumfovao protiv Javora 4:0, a prvi gol za klub iz Humske postigao je Petković u 21. minutu.

„Bolji debi nisam mogao ni da sanjam! Kada imate (Bibarsa) Natha u ekipi, sve je mnogo lakše! Što se suza tiče, bile si radosnice! Nisam mogao da se kontrolišem u trenutku. Svi su mi na kraju čestitali! Puno mi znači podrška starijih saigrača. Gol je posvećen mom dedi koji je preminuo prošle godine, ali znam da je „odozgo“ sve ispratio“, rekao je Petković.

Samed Baždar je sinoć na 10. utakmici za seniorski tim Partizana postigao gol.

„Zaista fantastičan početak lige. Svi smo se negde pribojavali gostovanja u Ivanjici, jer znamo da su baš ta prva kola na strani, iz različitih razloga, uvek mač da dve oštrice i da, ako mislimo da idemo na titulu, upravo tu ne smemo nikako da izgubimo bodove. Presrećan sam što je Partizan ovako krenuo i što smo dobili vetar u leđa za naredna kola“, rekao je Baždar.

On je rekao da je presrećan zbog gola i pobede nad ekipom Javora.

„Siguran sam da sam nagrađen za trud i rad, ali i za one trenutke tuge, koje sam svaki put doživljavao, kada nisam uspeo da realizujem gol. Ovo je dokaz da rad i strpljenje donose najbolje rezultate, u pravom trenutku! Drago mi je da se i Petković upisao u listu strelca i da se Andrade fenomenalno uklopio u ekipu. Uz rad i zajedničku želju, idemo napred, bez straha“, zaključio je Baždar.

Partizan će u drugom kolu Superlige Srbije u petak gostovati ekip Radničkog u Nišu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar