U trendu

Petrović: Jedva čekamo EP, publika u Zrenjaninu da nas podrži

BEOGRAD – Najbolja košarkašica Srbije Sonja Petrović izjavila je da je reprezentacija odradila veliki posao na pripremama i da se nada da će taj rad doneti rezulate na Evropskom prvenstvu.

„Zaista smo zadovoljne kako su prošle pripreme. Stručni štab je uložio veliki trud i veoma studiozno je napravio plan priprema, pa smo se i mi trudile da na najbolji način uzvratimo. Odradile smo veliki posao i nadamo se da će to dati rezultate na EP i da će nadoknaditi neke minuse s kojima je ova generacija suočena trenutno“, rekla je Petrović Tanjugu.

Evropski šampionat, koji zajedno organizuju Srbija i Letonija, počinje sutra, a izabranice Marine Maljković na otvaranju igraju protiv Belorusije u Zrenjaninu.

„Svi smo uzbuđeni što prvenstvo počinje. Verujem da će nas u Zrenjaninu, kao i svugde, dočekati na predivan način i da će nas publika podržati i doprineti dobroj igri, pa i zadovoljavajućim rezultatima. U ime svih devojaka bih se zahvalila, jer smo tokom priprema imali odlične uslove i veliku podršku ljudi gde god smo igrale“, rekala je košarkašica španske Đirone.

Posle duela sa Belorusijom, srpske košarkasice u grupi D igraće još sa Rusijom i Belgijom.

„Idemo polako, utakmicu po utakmicu. Fokusirani smo na grupu i na prvi meč sa Belorusijom. Nadamo se da ćemo da ostvarimo što bolju poziciju u grupi, pa posle možemo da razmišljamo i o daljim utakmicama“, zaključila je Petrović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.