U trendu

Petrović: Klupa je presudila; Dabović: Najbolje kad je najpotrebnije

Košarkaška reprezentativka Srbije Sonja Petrović ocenila je da su rezervne igračice dale ključan doprinos pobedi nad Kinom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, dok je Ana Dabović istakla da tim uvek igra najbolje kada je najpotrebnije.

„Nije moglo bez drame, ali to je to. Pokazali smo u pojedinim momentima igru koja nas je krasila u plej-ofu na Evropskom prvenstvu. To su ti momenti koje treba da imamo u glavi i da ih što češće ponavljamo“, rekla je Petrovićeva novinarima posle meča.

Srbija je pobedila Kinu sa 80:72 i tako ostvarila prvi trijumf na Igrama.

„Volela bih da istaknem pre svega našu klupu i neke igrače uloga koje su danas obavile ogroman posao. Svi će pogledati brojke, videti moje i Anine poene, ali mislim da su ključne bile uloge Milice Dabović i Saše Čađo…Sara Krnjić je ušla na pet minuta i uradila svoj posao. To je ono što nama treba, one daju energiju svima, one i nosu ovu ekipu. Kad si vodeći igrač, lako ti je, imaš svu slobodu, a one su te koje iz prikrajka odrađuju ogroman posao, tako da mislim da su one danas iznele najveći posao iako to mnogi nisu primetili“, rekla je Sonja Petrović.

Novinari su konstatovali da će ekipa večeras moći mirno da spava i da neće morati da proživljava utakmicu i razmišlja o greškama, posle čega se reprezentativka Srbije nasmejala.

„Dobro, opet ima da se ‘vrti’ par slika. Malo smo preterali na kraju. Protiv Kanade nas je omeo presing i htele smo danas to da smirimo i preterano smo smirivali, pa smo ušle u paniku tu. Najvažnije je da smo probile led i zabeležile tu prvu pobedu“, rekla je Sonja Petrović.

Dabovićeva je istakla timsku igru.

„Pokazali smo, kao i uvek do sad, kad je najpotrebnije da igramo kao tim i damo sve od sebe i baš sam ponosna što smo odigrale najbolje kad je najpotrebnije. Možda smo bile pod stresom i pritiskom i onda smo se pred kraj malo opustile i pomislile ‘napokon pobeda’, a to sebi ne smemo da dozvoljavamo ubuduće“, rekla je mladja od sestara Dabović.

Ona je kazala da se nada da će ekipa sada moći uživo da gleda mušku reprezentaciju, a novinari su je obavestili da je selektorka dozvolila gledanje te utakmice, a možda i vaterpola posle.

„Super! Verujem u naše muškarce, a rekla sam i devojkama da je dobro što smo pobedile i malo zbog pozitivne energije, koja fali u našem selu. Nadam se da će od sada biti više pobeda. Trudimo se da gledamo naše sportiste od ujutru do uveče, a sad smo pobedile pa možemo uživo da ih gledamo, poludele smo već po sobama“, rekla je Ana Dabović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar