Petrušev o priznanjima:Veliki uspeh i podsticaj za dalji rad

BEOGRAD – Košarkaš Mege Filip Petrušev izjavio je da tri priznanja koja je dobio u ABA ligi za njega predstavljaju veliki uspeh i podsticaj za dalji rad.

Mladi centar Mege danas je proglašen je za najboljeg igrača, najboljeg strelca i najboljeg mladog igrača, čime je osvojio sva individualna priznanja u Jadranskoj ligi.

„Ovo priznanje za mene predstavlja veliku čast, posebno s obzirom kakvi su sve igrači pre mene osvajali tu nagradu (Nikola Jokić, Dario Šarić, Ante Tomić, Dejan Milojević i drugi, prim. aut). Sigurno da mi ovo predstavlja veliki uspeh i podsticaj za dalji rad. Želeo bih da se pre svega zahvalim svojim saigračima na podršci bez kojih ovo ne bi bilo moguće, trenerima i stručnom štabu na čelu sa Vladimirom Jovanovićem na kvalitetnom i napornom radu i prilici koju su mi pružili da pokažem šta umem na terenu, mojoj porodici i svima koji su me podržavali van terena“, rekao je Petrušev za klupski sajt.

Osvajanjem ovih priznanja, 21-godinšnji centar na najbolji način krunisao je prvu profesionalnu sezonu u karijeri.

„Hvala Megi koja je verovala u mene, koja je još jednom pokazala da je najbolji klub u Evropi za rad sa mladim igračima i sve ovo je samo potvrda da sam doneo najbolju odluku u dosadašnjoj karijeri kada sam prošlog leta odlučio da pređem u Megu. Imali smo veoma dobru sezonu u ABA ligi koju smo završili sa 14 pobeda, što je sigurno veliki uspeh, bili smo konkurenti za plej-of do pred kraj i sigurno je da imamo razloga da budemo zadovoljni. Okrećemo se obavezama u nastavku sezone i nastavljamo da radimo“, izjavio je centar Mege.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.