U trendu

Piksi: Kostić je kao brzi voz, možda kupim kuću u Torinu

TORINO – Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi u intervjuu za torinski Tutosport govorio je o dolasku srpskog Filipa Kostića u Juventus, uporedivši ga sa brzim vozom, i poručio da bi mogao da kupi kuću u Torinu kako bi bio blizu svih reprezentativaca koji nastupaju u Italiji.

„Kostića bih mogao da uporedim sa brzim vozom. Pokriva celu levu stranu, napred i nazad. Veoma je brz i ima sjajan centaršut. Kad je on na terenu, znaš da će centaršutevi da stižu. I gotovo svaki je dobar za napadača. Alegri će odlučiti gde će da igra, može da igra krilo, beka ili da bude u sredini“, izjavio je Stojković za Tutosport.

On se osvrnuo i na činjenicu da će srpski golgeter Dušan Vlahović sada imati veliku pomoć u zemljaku Kostiću i Argentincu Anhelu di Mariji.

„Svaki napadač na svetu, ne samo Vlahović, voleo bi da uz sebe ima Kostića i Di Mariju da mu asistiraju. Ubeđen sam da će Vlahović pomoći Kostiću da se brzo navikne na Juventus, a Filip će uzvratiti asistencijama. Vlahović je uvek davao golove, nadam se da će ih dati dosta za Juventus, ali i za Srbiju u Kataru. Nadamo se da će mnogim našim rivalima napraviti štetu na Svetskom prvenstvu“, rekao je Piksi.

Gde su dva Srbina, tu je i treći, smatraju Italijani, pa su Stojkovića pitali može li i Sergej Milinković-Savić da završi u Juventusu.

„Nikad ne reci nikad na fudbalskom tržištu. Sa tehničke tačke gledišta, mislim da je Milinković-Savić idealan za vezni red Juventusa. Ali, ja sam selektor Srbije i poštujem Lacio koji je važan klub. Jedno je sigurno – Sergej je vrhunski igrač i bio bi pojačanje za bilo koji tim“, istakao je selektor Srbije.

S obzirom na veliki broj srpskih igrača u Italiji, Stojković bi mogao i da se nastani na „čizmi“.

„Nisam razmišljao mnogo o tome, ali nije loša ideja. Često ću prolaziti kroz Torino i Italiju. Kao selektoru Srbije, divno mi je da vidim da toliko igrača ima vodeću ulogu u ligi kao što je Serija A“.

Stojković je najavio da će sutra posmatrati duel između Fjorentine i Udinezea na stadionu „Artemio Franki“ u Firenci.

Na terenu se očekuju dva srpska reprezentativca Luka Jović i Nikola Milenković.

„Biću sutra na ‘Frankiju’, stadionu koji me podseća na legendarnog Dijega Maradonu i meč protiv Argentine na Mundijalu u Italiji 1990. godine. Očekujem da Jović igra u kontinuitetu. Luka je motivisan, ima želju da pobeđuje u dresu Fjorentine. Srećan sam i jer je Milenković produžio ugovor s Fjorentinom, sada će moći da se fokusira samo na teren“, izjavio je Piksi.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije osvrnuo se i na dolazak Nemanje Matića u Romu, gde će ponovo sarađivati sa trenerom Žozeom Murinjom.

„Sjajan posao. Matić je pravi izbor. Poznaje Murinja jako dobro i doneće Romi neophodno iskustvo. Uz Nemanju, Vajnalduma i Dibalu, uveren sam da će se Roma boriti za vrh sa Juventusom i Milanom“, rekao je Stojković.

Nemanja Radonjić priključio se Saši Lukiću i Vanji Milinković-Saviću u Torinu.

„Radonjić je neverovatno brz. Nadam se da će igrati i praviti razliku. Nadam se istom i za Vanju i za Lukića koji je profesor na sredini terena“, zaključio je Stojković u intervjuu za Tutosport.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar