U trendu

Piksi: Ostvarili smo cilj, sad isto želimo u Irskoj

BEOGRAD – Uspeli smo da ostvarimo cilj, da se pobedi i osvoje nova tri boda. Sad moramo da se oporavimo što pre je moguće i isto uradimo protiv Irske u Dablinu, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piks posle pobede protiv Luksemburga (4:1) u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

„U prvom poluvremenu smo bili dobri, bolji, možda nismo bili perfektni, ali smo dominirali. U nastavku smo „pali“, dozvolili Luksemburgu da ima veći posed lopte, nije prijatno kad se primi gol, ali smo se vratili i bez problema priveli utakmicu kraju“, rekao je Stojković na konferenciji za medije.

Selektor je pohvalio igrače za ozbiljan pristup, ali i dodao da je to normalno kada se igra za svoju zemlju.

„Kad nosiš dres svoje zemlje moraš da trčiš i daješ sve od sebe iz minuta u minut“, istakao je Piksi i posebno se zahvalio navijačima koji su došli da pruže podršku na stadionu Rajko Mitić.

Stojković je dodao da je dvostruki strelac Aleksandar Mitrović dobio nezgodan udarac u jagodičnu kost, ali da se nada da će se najbolji sgtrelac kvalifikacija sa sedma pogodaka oporaviti za Irsku.

„Dva nova gola su nagrada za njegovu borbenost, entuzijazam, ima veliko samopouzdanje. Uporedio bih ga sa Darkom Pančevom. nemolosrdan je, očigledno je da mu prijam kao trener, verovatno bih mu prijao i kao saigrač“, poručio je selektor Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar