U trendu

Pilić: Đoković je najbolji teniser svih vremena

BEOGRAD – Legendarni trener Nikola Pilić izjavio je danas da je Srbin Novak Đoković najbolji teniser svih vremena.

Đoković je juče u Melburnu po deseti put u karijeri osvojio Australijan open, pošto je u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:2, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5). Srpski teniser je trijumfom u Melburnu
stigao do 22. grend slem trofeja u karijeri, koliko ima i Španac Rafael Nadal. Đoković je danas preuzeo prvo mesto na ATP listi.

„Ono što je Đoković juče uradio je grandiozno s obzirom na način na koji je tretiran prošle godine u Australiji. To je neverovatan uspeh za Đokovića, pošto je imao problem sa povredom.
Magnetna rezonanca je pokazala da se radi o povredi, ali Novakova želja da pokaže da je najbolji na svetu je pobedila. On je pokazao da mu odgovara teren u Melburnu, jer tamo ima veliku podršku navijača“, rekao je Pilić za K1.

Legendarni trener je podsetio da je Cicipas posle meča rekao da je Đoković najbolji teniser svih vremena.

„Zadovoljan sam, puna mi je duša. Đoković je juče dokazao da je najbolji na svetu. Đoković i Nadal sada imaju po 22. grend slem trofeja. Svi željno iščekuju Rolan Garos. Cenim ono što su za tenis uradili Rodžer Federer i Rafael Nadal. Đoković je deset puta osvojio Australijan open, a Nadal je 14. puta trijumfovao na Rolan Garosu. To su rekordi za hiljadu godina“, dodao je Pilić.

On je istakao da su Đoković i Nadal favoriti na Rolan Garosu.

„Ima još vremena do Rolan Garosa. Ne znamo šta će u međuvremenu da se dogodi, pošto ima dosta mladih tenisera koji takođe žele da pobede u Parizu. Pre Pariza biće odigrano nekoliko turnira, a siguran sam da će Đoković da se koncentriše na Rolan Garos“, istakao je Pilić.

Pilić je podsetio da je Đoković na Australijan openu izgubio samo jedan set.

„Novak je igrao fantastično, pogotovo od četvrtfinala do finala. Njegov bekhend je puno bolji nego ranije. Ceo turnir je odigrao izvanredno i tehnički i taktički. Đoković je izuzetan i čovek i teniser. Nije ni čudo što su mu najveći rivali čestitali na pobedi. Oni su pokazali veliki respekt prema srpskom teniseru“, naveo je Pilić.

Slavni trener je istakao da je Đoković zaslužio da preuzme prvo mesto na ATP listi.

„Đoković se bez obzira na tretman, koji je imao prošle godine u Australiji, vratio u Melburn i učinio je najbolje što je mogao. Rezultati sve govore. Kada se stave sve brojke na sto objektivno tvrdim da je Đoković najbolji teniser svih vremena. On je to zaslužio. Godinama smo radili zajedno i drago mi je da sam mu pomogao. Ja sve govorim bez preterivanja“, zaključio je Pilić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar