U trendu

Pioli: Utakmica je bila borbena, ali morali smo da postignemo još dva gola

MILANO – Trener fudbalera Milana Stefano Pioli izjavio je da je njegov klub propustio priliku da slavi ubedljivu pobedu protiv Totenhema u prvom meču osmine finala Lige šampiona, prenose italijanski mediji.

Fudbaleri Milana pobedili su sinoć ekipu Totenhema 1:0. Revanš duel je na programu osmog marta u Londonu.

„Bila je to teška utakmica, borbena, kao što smo očekivali. Dobro smo igrali i znamo koliko će revanš da bude težak. Odigrali smo utakmicu kakvu smo morali da odigramo – koncentrisano, odlučno i timski. Zadovoljan sam. Trener je uvek srećan kada vidi da se posao obavljen tokom nedelje na treninzima materijalizuje na terenu“, rekao je Pioli.

On je istakao da poslednja dva meča nagoveštavaju da Milan izlazi iz krize.

„Trebalo je da postignemo još dva gola. Utakmica je bila borbena, u nekim momentima su nas pritiskali, ali smo se odlično branili u tim periodima. Ovo je samo prvi korak, drugi će da bude još teži“, dodao je trener Milana.

Menadžer Totenhema Antonio Konte poručio je da u revanšu očekuje bolje izdanje svog tima.

„Dobro znamo da će sve biti poznato posle dve utakmice, tako da je ovo samo prvi krug. Znamo da su obe ekipe imale povređene igrače i da su bile u teškoj situaciji“, rekao je Konte.

Navijači Milana su zvižducima dočekali Kontea i fudbalera Totenhema Ivana Perišića.

„To je deo igre, ono što navijači rade, tako da to jednostavno moramo da prihvatimo, ne kao uvredu, već kao deo rivalstva. Nikada nisam bio trener Milana, uvek sam mu bio protivnik – u Juventusu i Interu, tako da je neminovno da će biti rivaliteta. Želim da čestitam Milanu, jer je prošle sezone napravio nešto izvanredno zajedno sa svojim navijačima“, zaključio je Konte.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.