U trendu

Po ovom scenariju Novak uskoro ostaje bez prvog mesta ATP liste

Posle godinu i po apsolutne dominacije, Novak Đoković mogao bi da ostane bez prvog mesta na ATP listi, a da bi se to zapravo i ostvarilo, neophodno je da se zadovolji jedan veliki uslov.

Indijan Vels koji se igra od 7. do 17. oktobra će biti sa posebnom pažnjom ispraćen i u domu Đokovića, iako Novak ne učestvuje na ovom turniru.

Naime, u slučaju da Danil Medvedev osvoji Indijan Vels uspeće da prestigne srpskog tenisera. Makar na sedam dana.

Naime, tog famoznog 1. novembra Đoković gubi 23 boda od Indijan Velsa pre dve godine, 1.000 bodova za osvajanje Pariza pre dve godine, 180 iz Šangaja i 90 iz Beča. Tako će Đoković 1. novembra imati 10.340 bodova.

Da bi Rus uspeo da ga pretekne neophodna mu je titula u Indijan Velsu jer će izgubiti 1.000 bodova iz Šangaja, 90 iz Beča, te 45 iz Sankt Peterburga, pa će imati tačno 10.575 bodova.

Ipak, Danil će na vrhu provesti tek sedam dana jer će već 8. izgubiti oko 2.500 bodova zbog turnira u Parizu i Završnog mastersa u Londonu, a Novak će izgubiti tek 400.

To znači da će sve oči biti uprte u Parizu jer se od 1. do 7. novembra igra masters kojim bi Srbin mogao da se vrati na vrh.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)