U trendu

Pobeda Lestera, Arsenal i Siti bez trijumfa

Fudbaleri Lestera pobedili su danas u gostima Totenhem sa 1:0 u utakmici 21. kola, te su se na taj način izjednačili na prvom mestu Premijer lige sa Arsenalom koji je na gostovanju protiv Liverpula odigrao nerešeno 3:3.

Utakmicu bez golova odigrali su i Mančester siti i Everton, dok je Čelsi na stadionu Stamford Bridž remizirao 2:2 sa Vest Bromvič Albionom.

Liverpul je dvaput na stadionu Enfild u veoma uzbudljivoj utakmici bio u prednosti, ali je Arsenal oba puta uspevao da se vrati, a potom i preokrene, medjutim, nije uspeo da osvoji tri boda.

Liverpul je poveo golom Roberta Firmina u 10. minutu, da bi Arsenal samo četiri minuta kasnije izjednačio, a strelac je bio Aron Ramzi.

U nastavku prvog poluvremena vidjena su još dva gola. Novi gol u 19. minutu postigao je Firmino, ali su „tobdžije“ ovaj put posle šest minuta stigle do izjednačenja preko Olivijea Žirua.

Arsenal je u 56. minutu preko Žirua stigao do preokreta, ali tim Arsena Vengera nije izdržao pritisak do kraja, pošto je Džo Alen u 90. minutu na asistenciju Kristijana Benteka izjednačio.

Totenhem je na Vajt Hart Lejnu u potpunosti nadigrao Lester, ali je ipak pretrpeo poraz. Jedini gol na utakmici postigao je Robert Hut u 83. minutu.

Slična situacija vidjena je i na utakmici izmedju Sitija i Evertona, ali nijedan tim nije stigao do tri boda.

Čelsi je bio nadomak trijumfa protiv VBA, ali je bod gostima doneo Džejms Meklin u 86. minutu.

Strelci za Čelsi su bili Sesar Aspilikueta na asistenciju Branislava Ivanovića u 20. minutu i autogol Gereta Mekaulija u 73, dok je prvi gol za VBA postigao Krejg Gardner u 33.

U ostalim mečevima Stouk je sa 3:1 pobedio Norič, dok je Sanderlend na gostovanju sa 4:2 bio bolji od Svonsija, a Sautempton je sa 2:0 savladao Votford.

Arsenal i Lester na prvom mestu Premijer lige imaju po 43 boda, dok je Mančester siti treći sa 40.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar