U trendu

Pobeda Štosa u drugoj etapi trke BG-BL, Volf ostao u žutom

OBRENOVAC/BIJELJINA – Biciklista poljskog Vostera Patrik Stoš pobednik je druge etape međuanarodne biciklističke trke „Beograd – Banjaluka“, koja je vožena od Obrenovca do Bijeljine.

Žuta majica ostala je u vlasništvu Justina Volfa iz Bajk Eida, ali je njegova prednost u odnosu na Volfa sada samo četiri sekunde.

Neizvesno je bilo do poslednjih desetak metara kada je postalo jasno da Stoš ima najviše snage i svježine za trijumf.

On je u finišu „pretekao“ Estonca iz poljske ekipe Mazovše, dok je treći kroz cilj prošao biciklista Savinija Andrea Gvardini.

„Mnogo timova je napadalo od samog starta etape, ali smo uspeli da ostanemo u vrhu grupe tokom cele trke. Momci su odradili odličan posao, a ja sačuvao dovoljno snage za posldnji sprint“, rekao je Stoš.

Nemac Volf bio je zadovoljan što će i na trećoj etapi nositi žutu majicu, ali nije baš najveći optimista pošto mu ne odgovara konfiguracija sutrašnje etape.

„Nisam najbolji brdski vozač tako da ne znam šta će se dešavati sutra, ali se svakako neću predati bez borbe, rekao je Volf.

Biciklisti su kao i prethodnih 14 godina granicu između Srbije i Republike Srpske, odnosno BiH, prešli bez zaustavljanja, a direktor trke Vladimir Kuvalja zahvalio se Bijeljini iz koje će karavan sutra krenuti ka Vlasenici.

Sutra je treća, najteža etapa, sa mnogo brdskih ciljeva koji će sigurno dozvoliti čak i slabije plasiranim u generalnom poretku da se pokažu i krenu u napad.

Poslednja etapa vozi se u subotu od Prijedora do Banjaluke preko Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.